Ga naar de inhoud
Welke schuurmachine voor trap?

Welke schuurmachine voor trap?

Welke schuurmachine voor trap? Wil jij je trap voorzien van een nieuwe laag verf of iets anders? Dan dien je natuurlijk eerst goed je trap te schuren. In dit artikel vertellen wij je welke type schuurmachine je het beste kunt gebruiken en geven wij je nog verschillende tips. Lees je mee?

Welke schuurmachine voor trap?

Voor het schuren van trappen kun je het beste kiezen voor een schuurmachine dat makkelijk in je hand ligt, makkelijk met 1 hand vast te houden is en een driehoekige schuurzool heeft. Hierdoor kun je eenvoudig moeilijk bereikbare plekken schuren.

Mocht je op zoek zijn naar een schuurmachine met een driehoekige schuurzool? In het artikel beste delta schuurmachine ontdek je de beste deltaschuurmachines van dit moment en meer. Een goed voorbeeld van een schuurmachine die je zou kunnen gebruiken is de Makita schuurmachine met de driehoekige schuurzool en een rechthoekige schuurzool.

In onze Makita BO4565K review vertellen wij alles over deze unieke schuurmachine. 

Diverse tips om je trap zelfs te schuren

Zelf je trap schuren is een stuk goedkoper dan je het laat doen. Je betaalt namelijk alleen voor de materialen die je nodig hebt. Wel is het zo dat een trap schuren redelijk intensief werk kan zijn. Daarnaast moet je na het schuren ook nog eens je trap mooi afwerken. 

Hieronder geven we je dan ook enkele tips om dit karwei een stukje makkelijker te maken. 

Welke schuurkorrel gebruik je het beste?

Er bestaan verschillende soorten schuurpapier met verschillende korrelgroottes. Wil jij je trap helemaal kaal schuren, dan kun je het beste korrel 80 tot en met 100 gebruiken. Mocht je krassen hebben op je trap of wil je wat vuil wegwerken, dan kun je het beste kiezen voor een hogere korrel zoals 120 tot 240. 

Zelf je trap schuren

De volgende stappen helpen je om zelf je eigen trap te schuren. 

  1. Baken je werkzone af – voordat je start met schuren doe je er slim aan om de aangrenzende muren en vloeren te beschermen. Je wilt deze namelijk het schuren niet beschadigen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van kranten, vuilniszakken, oude lakens enzovoort. Mocht je dunne platen van hout hebben, dan kun je deze op de vloer leggen.
  2. Ontvetten – voordat je je trap gaat schuren, zorg eerst de traptreden en trapleuning goed ontvet worden. Doe je dit niet dan verspreidt het vet en vuil over het oppervlak tijdens het schuren. 
  3. Reparatie – kom je tijdens het ontvetten gaatjes en beschadigingen tegen, dan kun je deze repareren met een goed houtvulmiddel en laat deze goed uitharden.
  4. Schuur de grote vlakken – met een schuurmachine schuur je eerst de grote vlakken zoals de traptredes en als het kan de trapstijlen. Om krassen of barsten te voorkomen raden wij je aan om met de houtnerf mee te schuren. 
  5. Schuur de moeilijk bereikbare hoekjes – met een goede delta schuurmachine bereik je makkelijker de lastige hoekjes. Is je schuurmachine hiervan te groot dan kun je beter ervoor kiezen om de hoekjes met de hand te doen. 
  6. Afwerking – voor de afwerking gebruik je als eerste een goede primer. Op kaal hout breng je twee lagen primer aan en over bestaande lagen 1 laag. Schuur voor iedere nieuwe laag weer licht op en zorg ervoor dat je de ondergrond weer stofvrij maakt. Voor optimale bescherming lak je de trap twee keer af.

Welke schuurmachine voor een trap tot slot

In dit artikel ben je meer te weten gekomen welke schuurmachine je het beste kunt gebruiken om traptredes te schuren. Bovendien ben je ook meer te weten gekomen hoe het schuren het beste aan kunt pakken. Vond je dit een interessant artikel? Dan willen wij je vriendelijk vragen om dit artikel te delen op je social media kanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *