Ga naar de inhoud
wat is makkelijker MIG of TIG lassen?

Wat is makkelijker MIG of TIG lassen?

Als lasser heb je de keuze uit verschillende lastechnieken zoals elektrode, MIG en TIG. Een veelgestelde vraag is: wat is makkelijker MIG of TIG lassen?

MIG lassen is makkelijker dan TIG lassen. Bij MIG lassen hoef je het lasmateriaal niet met de hand aan te brengen, wat het een toegankelijke keuze maakt voor degenen die minder ervaring hebben met lassen. Echter, voor nauwkeurigheid en kwaliteit geven professionals vaak de voorkeur aan TIG lassen.

Verder kom je in dit artikel meer te weten wat MIG en TIG lassen precies is en hoe beide manieren werken.

Tip: mocht je nog op zoek zijn naar een goed MIG / MAG lasapparaat, in ons artikel beste MIG MAG lasapparaat ontdek je onze top 2 van dit moment.

Wat is MIG lassen?

MIG-lassen, ook wel Metal Inert Gas-lassen genoemd, is een soort lassen waarbij een draad met lasmateriaal door een lasmachine wordt geleid. De lasmachine gebruikt een gas om de bovenkant van het lasmateriaal af te dekken, waardoor het lasmateriaal niet kan oxideren.

Een ander punt bij MIG lassen is de automatische toevoer van het lasdraad, waardoor je altijd één hand vrij kunt houden voor een goede controle over de lastoorts.

MIG lassen wordt vaak gebruikt omdat het snel en eenvoudig is, en het is een van de meest flexibele lasmethoden voor verschillende soorten metaal.

Wat is TIG lassen?

TIG-lassen, ook wel Tungsten Inert Gas-lassen genoemd, is een soort lassen waarbij je een tungsten (Wolfraam) elektrode gebruikt die niet afsmelt. Het lastoevoegmateriaal dien je zelf apart en handmatig aan het smeltbad toe te voegen.

Het gas, vaak argon, dat door de lastoorts stroomt, wordt gebruikt om de bovenkant van het lasmateriaal af te dekken waardoor het lasmateriaal niet kan oxideren.

TIG lassen is nauwkeuriger dan MIG lassen, maar vereist meer vaardigheid omdat je handmatig met het lasmateriaal moet werken.

Tot slot

De keuze tussen MIG en TIG lassen hangt dus helemaal af van je specifieke behoefte en ervaring. MIG lassen is toegankelijker voor beginners vanwege de eenvoudige hantering en automatische draadtoevoer. TIG lassen is vergeleken met MIG lassen complexer en tijdrovender. Maar daartegenover biedt TIG lassen een hogere precisie en kwaliteit.

Bekijk onze selectie MIG / MAG lasapparaten

hbm-200-ci-mig

HBM 200 CI MIG

Op zoek naar een MIG / MAG lasapparaat? Bekijk dan eens het lasapparaat van HBM. Je kunt deze voor verschillende doeleinde gebruiken. Bovendien is het apparaat compact, makkelijk te onderhouden en heeft de machine een automatische beveiligingsfunctie voor piekspanning. 

Kom meer te weten over dit HBM MIG lassapparaat >>

Soldatech HG 160A MIG / MAG

Ook het MIG / MAG lasapparaat van Soldatech is een hele goede keuze. Het is een draagbare lasapparaat waarmee je alle drie type lastechnieken kunt uitvoeren. De Soldatech HG 160 is uitgerust met een thermische veiligheid en wat extra fijn is, is dat de draadsnelheid automatisch wordt aangepast aan de ingestelde stroomsterkte. 

Kom meer te weten over de Soldatech HG 160A >>

Soldatech HG 160A MIG / MAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *