Ga naar de inhoud
Makita BO5031 Excentrische schuurmachine

Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en excentrische

Regelmatig zien we de vraag “wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en excentrische” terugkomen. In dit artikel vertellen we dan ook wat nu precies de verschillen zijn tussen beide populaire schuurmachines.

Leestip: ben je op zoek naar een goede vlakschuurmachine? In ons artikel beste vlakschuurmachine ontdek je onze beste selectie.

Vlakschuurmachine

Een vlakschuurmachine is één van de meest gebruikte schuurmachines. De vlakschuurmachine is te herkennen aan een rechthoekige of aan de vierkante schuurzool. Dit type schuurmachine is het meest geschikt voor klussen waarbij een fijne afwerking vereist is. 

Afhankelijk van de grootte van de schuurzool hoe sneller een groot oppervlak geschuurd kan worden. De modellen met de vierkante schuurzool kun je in de meeste gevallen met één hand vasthouden.

Vaak zijn de schuurzolen van een vlakschuurmachine voorzien van klemmen waarmee het schuurpapier kunt vastmaken. Je koopt een rol met schuurpapier en je knipt het in het juiste formaat. 

Lees ook: vlakschuurmachine vs bandschuurmachine.

Excentrische schuurmachine 

In tegenstelling tot de vierkante of rechthoekige schuurzool van de vlakschuurmachine, is de excentrische schuurmachine te herkennen aan de ronde zool. De schuurzool van een excentrische schuurmachine draait rond op een excentrische manier.

Dit betekent dat de schuurmachine in plaats van cirkelbewegingen meer een elliptische beweging maakt. Een van de voordelen hiervan is dat je dankzij deze schuurbewegingen sneller en meer materiaal verwijderd dan wanneer je een een vlakschuurmachine zou gebruiken.

Een excentrische schuurmachine kun je het beste gebruiken wanneer je rechte of gebogen oppervlakken wilt gaan schuren. Voor hoeken kun je weer beter een vlakschuurmachine gebruiken of een deltaschuurmachine.

Bekijk onze selectie vlak en excentrische schuurmachines

Makita BO4555k

Makita BO4555K Vlakschuurmachine

Met deze handige Makita vlakschuurmachine schuur je niet alleen kleine tot middelgrote oppervlakken, maar je kunt deze ook nog gebruiken om hoekjes onder en bovenhands te schuren. Bekijk voor meer informatie en reviews deze pagina.

Makita BO5031 Excentrische schuurmachine

Dankzij deze excentrische schuurmachine schuur je snel en eenvoudig grote oppervlakken. Dankzij de roterende en oscillerende werking krijg je ook nog eens zeer goede schuurresultaten. Je komt meer over deze schuurmachine te weten op deze pagina.

Makita BO5031 - Excentrische schuurmachine

Wat is het verschil tussen vlakschuurmachine en excentrische

Door het lezen van dit artikel weet je wat de verschillen zijn tussen een excentrische schuurmachine en een vlakschuurmachine. Mocht je nog vragen hebben over dit artikel, laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Mocht je dit artikel interessant vinden, dan zouden wij het heel fijn vinden om het artikel te delen op je social media kanalen.

1 reactie op “Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en excentrische”

  1. Door Jan op 4 december 2023

    Dit is heel duidelijk beschreven over diverse schuurmachines,nu kan ik gaan voor de makita omdat die diverse verschillende schuurmachines heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *