Ga naar de inhoud
Verschillende schuurmachine merken

Beste Schuurmachine Merken van 2024

Er zijn verschillende merken schuurmachines op de markt. Elk hebben ze hun eigen kenmerken en prijsklassen. Sommige merken richten zich specifiek op professionals en enthousiaste doe-het-zelvers terwijl andere merken weer richten op huis en tuin klussers.

Verdien je bijvoorbeeld je brood als professional, dan doe je er slim aan om te kiezen voor een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, componenten en garantie. Je komt dan automatisch uit bij bijvoorbeeld Makita, Festool of het Amerikaanse merk Milwaukee.

Maar ben je nog die soms maar wat kleine klusjes doet in of rondom je huis, dan kun je weer beter terecht bij merken zoals Black en Decker, Powerplus of Bosch Groen.

Leestip: bekijk onze selectie van beste schuurmachines voor doe-het-zelvers en professionals.

Lijst met schuurmachine merken

Weet je nog niet zeker welk merk het beste bij jou past? Hieronder hebben we verschillende merken beschreven die je helpen om je keuze een stuk eenvoudiger te maken. 

 • Bosch – wie ken het merk Bosch niet? Het levert al tientallen jaren verschillende soorten gereedschap voor zowel professionals en doe-het-zelvers. Zo is Bosch Blauw geschikt voor professionals en Groen voor doe-het-zelvers met een gemiddeld budget.
 • Makita – van oorsprong een Japans merk en richt zich vooral op het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van kwalitatief gereedschap voor zowel professionals en doe-het-zelvers.
 • Festool – onder professionals staat Festool als kwaliteitsgereedschap. Bij dit Duitse merk licht de focus op goede stofafzuiging, kwaliteitsonderdelen, kracht en goede garantievoorwaarden.
 • Milwaukee – is een Amerikaans merk dat een ontzettend breed assortiment heeft aan reguliere en professionele schuurmachines. Zo is hun Fuel lijn uitermate geschikt voor professionele klussers.
 • Metabo – is een Duits bedrijf dat diverse soorten gereedschap gemaakt. Zo zijn de schuurmachines robuust, krachtig en ergonomisch. Metabo is een goed merk voor professionals evenals klussers met wat meer budget.
 • DeWalt – een ander groot en bekend merk is DeWalt. Ze maken naast schuurmachines ook andere soorten elektrisch gereedschap voor de bouw en houtbewerkingsindustrie.
 • Black & Decker – is onder doe-het-zelvers een bekend merk. Ze hebben dan ook een breed assortiment aan verschillende elektrisch gereedschap met een gemiddelde prijsklasse.
 • Powerplus – is een merk met verschillende gereedschappen zoals schuurmachines. Ze richten vooral op huis en tuin klussers met een beperkt budget.
 • Einhell – ook Einhell is een Duits merk en is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk van gereedschap met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Je kent het gereedschap aan de rode kleur.
 • Hilti – Hilti is een professioneel merk als het gaat om elektrisch gereedschap, zoals schuurmachines. Het merk valt net zoals Festool in een hogere prijsklasse, maar kent dan ook een uitstekende kwaliteit.
 • HiKOKI (vroeger Hitachi) – is net zoals Makita van oorsprong een Japans bedrijf. Het richt zicht vooral op betrouwbaar en kwalitatief goed gereedschap. Ze hebben verschillende soorten schuurmachines in het assortiment zoals vlak, excentrisch, band, schuur en polijstmachines. Bovendien hanteren ze standaard een garantie van 3 jaar in tegenstelling tot vele andere aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *