Ga naar de inhoud
Makita BO4565K Review en Ervaringen

Makita BO4565K Review & Ervaringen (2024)

Makita BO4565K Review. De Makita BO4565K is een professionele schuurmachine dat bestaat uit een combinatie van een delta en vlakschuurmachine. 

Dankzij deze combinatie is de schuurmachine geschikt voor verschillende schuurwerkzaamheden zoals kleine hoekjes, maar ook grotere oppervlakken. Het is dan ook een hele interessante schuurmachine. 

We hebben de Makita schuurmachine maanden intensief gebruikt en in deze  Makita BO4565K review vertellen we je dan ook meer over de belangrijkste voor- en nadelen. 

Na het lezen van deze review heb je dan ook een duidelijker beeld gekregen over de mogelijkheden van de schuurmachine. 

Een alleskunner

Wat direct opvalt als je de schuurmachine ziet, is de compacte vorm ervan. Dankzij de compacte vorm en het lichte gewicht van 1.2 kilo kun je eenvoudig hoeken en randen schuren. Zijn de hoeken kleiner dan 90 graden dan schuur je deze met de driehoekige schuurzool aan de voorkant van de schuurmachine. Deze kun je ook gebruiken voor detailwerk. De schuurmachine is dan ook ideaal voor kleine hoekjes.

Doordat de Makita naast de driehoekige punt ook een rechthoekige schuurzool heeft, is de schuurmachine ook geschikt voor grotere oppervlakken zoals traptreden, kozijnen of deuren.

De schuurzool werkt met een klittenbandbevestiging om het schuurpapier erop vast te plakken. Dit gaat heel eenvoudig. Zorg ervoor dat de gaatjes in het schuurpapier overeenkomen met de gaatjes in de schuurzool en klaar.

Een ander uniek punt van de Makita BO4565K is je ook schuurpapier kunt plakken aan de bovenkant van de driehoekige schuurzool. Dit maakt bovenhands werken en het bereiken van moeilijk plekjes in een keer een stuk eenvoudiger.

Makita BO4565K Review en Ervaringen

Lage trillingswaarde

Tijdens het schuren krijg je te maken met nogal trillingen van de schuurmachine. Dit kan je armen, polsen en je armen flink belasten en zorgen voor vermoeide armen.

In welke mate deze belast worden hangt af van de trillingswaarde van de schuurmachine. Onder de 5 m/s wordt gezien als laag. Alles boven de 7 wordt gezien als hoog en dan ook merkbaar tijdens het schuren. 

De trillingswaarde van de Makita BO4565K (4 m/s) is vergeleken met andere schuurmachines met heel laag. Het voordeel van de lage trillingswaarde is dus dat je tijdens het schuren minder je belast worden en je dus langer kunt doorschuren

Accessoires

Wanneer je een schuurmachine koopt zijn er altijd wel punten waar je goed op moet letten. Dit geldt natuurlijk ook voor de bijgeleverde accessoires. Bij de Makita BO4565K worden standaard een opbergkoffer met handvat, stofbox en een papieren stofzak bijgeleverd. 

De Makita opbergbox is klein en handig mee te nemen. De schuurmachine gaat er makkelijk in en dankzij het kliksysteem is de opbergbox makkelijk dicht te maken. 

Ook handig is dat er al standaard een papieren stofzak en houder erbij worden geleverd. Mocht je hiervan extra willen hebben, dan zijn deze voor enkele euro’s los te koop. 

makita bo4565k opbergbox

Stofafzuiging

Zoals je weet komt er bij schuren aardig wat stof vrij. Natuurlijk wil je dit niet hebben en dient de stof netjes worden opgevangen in de stofzak. De afzuiging van de Makita BO4565K vonden wij redelijk goed werken. Het meeste stof wordt direct opgezogen in de stofzak wat natuurlijk mooi is want zo blijft je werkplek zo goed als stofvrij.

Bij de schuurmachine is het ook mogelijk om een Makita bouwstofzuiger op aan te sluiten. Hiervoor heb je wel een koppelstuk nodig die voor een paar euro te koop is. Het voordeel van een bouwstofzuiger tegenover een stofzak is dat de bouwstofzuiger zowel grof vuil als fijnstof op zuigt. 

Lees ook: onze selectie beste deltaschuurmachine.

Krachtige 200 watt motor

Wanneer je wilt gaan schuren wil je dit natuurlijk zo goed en snel mogelijk doen. De Makita schuurmachine heeft dan ook een vermogen van 200 watt en wordt aangesloten aan een normaal stopcontact (230 volt).

Voor dit type schuurmachine is dat meer dan genoeg aangezien de schuurzool niet groot is. De schuurbeweging van de Makita is 28.000 min en de excentrische beweging is 14.000 opm. Het is dan ook een krachtig apparaat.

Levensduur en garantie

Kijken we naar de levensduur van de Makita schuurmachine dan kunnen wij je vertellen dat deze goed is. De machine is gemaakt van kwaliteit onderdelen die zorgen voor een lange levensduur.

Zo zit er bijvoorbeeld om de aan / uit schakelaar een aan rubberen afsluiting. De bescherming zorgt ervoor dat er geen vuil, stof of vocht achter de schakelaar komt te zitten.

Ook qua garantie zit het bij Makita goed. Standaard krijg je 2 jaar garantie op de schuurmachine. Deze kun je nog eens met een jaar verlengen wanneer de schuurmachine registreert via de website van Makita

Makita BO4565K in opbergbox

Nadelen van de Makita BO4565K

Zoals je in deze Makita BO4565K review hebt kunnen lezen kent de schuurmachine aardig wat voordelen waardoor het een hele interessante schuurmachine is. Toch kent de schuurmachine enkele (kleine) nadelen. 

Korte snoer

De Makita schuurmachine werkt op netstroom dus je zult tijdens het schuren in de buurt moeten zijn van een stopcontact. De snoer van de schuurmachine is twee meter en dat vinden wij toch net wat te kort en beperkt het je bewegingsvrijheid. 

Uiteraard is het mogelijk om een verlengkabel of haspel te gebruiken, maar we hadden toch graag gezien dat het snoer net wat langer was. 

Geen bijgeleverd schuurpapier

Standaard wordt er bij de BO4565K geen schuurpapier bijgeleverd. Dit vinden we een gemiste kans. Gelukkig kun je voor het driepuntige stuk vrijwel alle delta schuurmachine schuurpapier voor gebruiken. Maar voor het rechthoekige gedeelte van de schuurzool dien je toch echt schuurpapier van Makita te hebben.

Deze is bij de grotere bouwmarkten zoals Hornbach te krijgen evenals bij de meer gereedschap gespecialiseerde online winkels zoals Toolmax of Gereedschapcentrum.

Bij sommige winkels zoals Coolblue is het mogelijk om de schuurmachine bestellen inclusief het schuurpapier. Wij raden je dan ook aan om bij aankoop van de schuurmachine direct wat schuurpapier erbij te bestellen.

Wat zeggen andere Makita BO4565K gebruikers?

Uiteraard hebben wij ook gekeken hoe populair de Makita schuurmachine is. Zo vonden wij bij Bol.com ruim 20 positieve reviews met een gemiddelde beoordeling van 4.4 uit 5

Bij Coolblue zien we ruim 126 positieve beoordelingen waarbij het gemiddelde cijfer een 8.9 is. Om je een indruk te geven hoe de beoordelingen zijn hebben wij hieronder enkele beoordelingen voor je neergezet. 

M. Zeeden – Het apparaat ligt fijn in de hand en de schuurprestaties zijn zeer goed te noemen. Er kan gedurende lange tijd geschuurd worden, zonder dat je last krijgt in je handen / polsen. Origineel schuurpapier van Makita is duur, maar er zijn genoeg goedkopere alternatieven te vinden. 

J. Demmers – Gekocht als vervanging voor mijn oude ‘mouse’. Deze voornamelijk gekozen voor minder trilling in mij hand. En maakt de verwachting zeker waar. 

H. Meuwissen – Allereerst de levering; supersnel! dan het apparaat zelf; ik klus niet eens vaak, maar al twee keer was een Black&Decker Mouse ontploft tijdens schuurwerkzaamheden. Deze Makita schuurt, wellicht door het hogere vermogen, beter en krachtiger, maar bereikt zelfs nóg lastigere hoekjes. Dus….. ik ben tevreden ! 

K. Declerck – Grootste reden voor mij om deze aan te schaffen was dat de delta schuuroppervlak voor de machine zit zodat ik makkelijk tussen m’n spijlen kan schuren 

MissMissa – Heel mijn trap mee afgeschuurd. Kasten lichtjes geschuurd. Alles gaat perfect. Ligt ook goed in mijn hand. Mijn klusjesman is jaloers op mijn échte Makita. Ik snap dat… 😀 Is ook echt een supermachine. Maar hij mag ‘m wel een keertje lenen. 😛 Goede aankoop!

Zoals je kunt lezen zijn de ervaringen van de kopers uitermate positief. Ze zijn te spreken over de kwaliteit, schuurkracht en de lage trillingswaarde. We raden je dan ook zeker aan om de beoordelingen na te lezen op Bol.com of Coolblue.

Conclusie

Om deze Makita BO4565K review af te sluiten willen we nog even kort ons conclusie met je delen. 

We zijn erg tevreden met de Makita BO4565K. Het is een krachtige schuurmachine die zijn heel goed zijn werk doet. Dankzij de driehoekige schuurzool aan de voorkant kunt je heel goed de hoeken schuren. De rechthoekige schuurzool maakt het mogelijk om ook grotere oppervlakken zoals deuren, kozijnen en bijvoorbeeld traptreden te schuren.

Standaard worden er diverse accessoires meegeleverd zoals een stofzak, een opbergbox en stofbox. Mocht je een Makita stofzuiger hebben, dan kun je deze ook aansluiten op de schuurmachine. 

Makita BO4565K schuurmachine kopen

Mocht je na het lezen van deze review interesse hebben gekregen om de Makita schuurmachine te kopen? Klik dan op de knopjes hieronder om de schuurmachine, reviews en de actuele prijzen te bekijken bij verschillende winkels. 

Mocht je na het lezen van onze Makita BO4565K review nog vragen hebben? Laat dan een reactie achter, dan komen wij er zo snel mogelijk op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *