Ga naar de inhoud
Goedkope Accuboormachines, de Top 3

De Beste Goedkope Accuboormachine van 100 euro of lager | De Top 4 van 2024

Ben je een af en toe klusser en ben je op zoek naar een goedkope accuboormachine? Dan kan dat nog best een uitdaging zijn. Er zijn namelijk tientallen verschillende boormachine merken waardoor je het misschien lastig vind om te bepalen welke goedkope accuboormachine het beste aan je eisen voldoet. 

Om je hierbij te helpen geven we je in deze koopgids een handig overzicht van de beste goedkope accuboormachines die je kunt kopen. Ook geven we je informatie waarop je moet letten bij je aankoop. 

Welke goedkope accuboormachine is de beste?

In de lijst hieronder zie je een overzicht van verschillende goedkope boormachines die onze favorieten zijn wanneer je op de prijs wilt letten. De lijst hebben we samengesteld op basis van diverse factoren. 

Uiteraard hebben we onze eigen ervaringen meegenomen, maar ook de ervaringen van andere gebruikers, de prijs-kwaliteitverhouding en hebben we goed gekeken naar de plus- en minpunten van de goedkope accuboormachines.

Mocht je kiezen voor 1 van de onderstaande opties, dan weet je zeker dat het een goede aankoop is. Mocht je nog niet precies weten waar je naar op zoek bent, lees de koopgids dan nog even een stukje verder.

1. Parkside Accu-schroefboormachine 20V

Parkside Goedkope Accuboormachine + Beste uit de Test Consumentenbond januari 2022
Beste koop Consumentenbond januari 2022

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com

Ben je op zoek naar een goede en een goedkope accuboormachine, dan is de Parkside een hele goede keuze. De Parkside is een vrij compacte accu boormachine en is weegt slechts 1.58 kg. Door het lage gewicht kun je langer klussen zonder dat je last krijg van een vermoeide arm.

Wat wij fijn vinden is dat er een 20 volt 2,0 Ah Li-ion accu en een snellader wordt bijgeleverd. Dankzij de snellader is de batterij binnen 60 minuten helemaal opgeladen waardoor je vrijwel direct aan de slag kunt. Bovendien kun je de accu ook gebruiken voor andere Parkside apparaten, mits ze de 20 volt accu ondersteunen.

De Parkside is voorzien van een krachtige motor met twee versnellingen. De maximale boorcapaciteit is 45 Nm waarmee je tot maximaal 30 mm in hout kunt boren en tot 13 mm in staal. Ook is de goedkope accuboormachine voorzien van een geïntegreerde en heldere LED werklamp voor het verlichten van je werkstuk.

De Parkside accuboormachine naast een handleiding geleverd met diverse accessoires zoals 8 schroefbits, 8 HSS boren, li-ion accu, snellader en een handige opbergkoffer.

Voordelen
 • Krachtige motor waardoor je gaten  tot 3 centimeter in hout kunt boren en tot 1.3 centimeter in metaal.
 • Dankzij de heldere LED verlichting kun je ook boren en schroeven op minder verlichte plekken.
 • Wordt geleverd met 1 20 volt accu 2.0 Ah accu die je ook kunt gebruiken bij andere Parkside machines.
 • Extra accessoires zoals 8 schroefbits en 8 HSS boren.
Nadelen
 • Niet geschikt voor hele zware klussen.

2. Bosch EasyDrill 18V

Ben je op zoek naar een goede goedkope accuboormachine, dan is deze boormachine van Bosch een uitstekende keuze. De Bosch EasyDrill is een compact en is met een gewicht van 1.2 kg licht in gewicht. Hierdoor is het klussen langdurig vol te houden en krijg je dan ook geen vermoeide arm.

Het fijne van deze accuboormachine is dat er een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu mee wordt geleverd. Je kunt dan ook direct aan de slag om een boekenplank ophangen, een keukenkastje in elkaar zetten of een schilderij ophangen.

Benieuwd wat andere van de Bosch EasyDrill vinden?

Bekijk dan maar eens de volgende ervaringen >>

De maximale boorcapaciteit is 30 Nm waarmee je in zacht hout tot maximaal 30 mm gaten in kunt boren en in staal maximaal 13 mm. Je kunt dankzij het geïntegreerde LED-licht zelfs werken op plekken die minder goed verlicht zijn.

Een ander pluspunt van deze Bosch accuboormachine is dat de meegeleverde accu uitwisselbaar is met andere apparaten van hetzelfde platform. Dit is weer een stukje voordeliger en je bent ook gelijk duurzamer bezig. 

Voordelen
 • Uitgerust met een 18 volt 2.0 Ah li-ion accu voor een extra lange levensduur.
 • Weegt 1.2 kilo, waardoor de boormachine lekker in de hand ligt.
 • Werklamp aanwezig waardoor je ook op plekken met minder licht kunt boren of schroeven.
 • Wordt geleverd met een opbergkoffer, batterijen en een handleiding.
Nadelen
 • Minder geschikt voor zwaardere klussen door de maximale koppeling van 30 Nm.

3. Powerplus P0WX0069LI

De nummer twee in de lijst is de Powerplus P0WX0069LI accuboormachine. Ook dit is een compacte en lichtgewicht (2 kg) accuboormachine. Dit in combinatie met de zachte handgreep ligt de accuboormachine van Powerplus goed in je hand.

De maximale boorcapaciteit is 25 Nm. Je boort hiermee tot maximaal 10 mm in staal en tot 22 mm in zacht hout. Dit maakt de accuboormachine dan ook ideaal voor kleine en lichte klussen.

Meer te weten komen wat de Powerplus ervaringen zijn van andere?

Bekijk dan maar eens de ruim 100 ervaringen van andere gebruikers >>

Waar je vroeger nog een sleutel moest gebruiken om een schroef of boor bitje te vervangen, doe je dit nu heel eenvoudig dankzij de sleutelloze boorkop

Ook heeft de Powerplus een geïntegreerde LED-verlichting, waarmee je zelf op slecht verlichte plekken kunt boren of schroeven.

Een ander pluspunt van de Powerplus is dat deze accuboormachine wordt geleverd met maar liefst twee 18 volt 1.5 Ah Li-ion accu’s. Is de ene accu op, dan kun je direct de tweede gebruiken. 

Naast de twee accu’s krijg je een oplader en natuurlijk een handleiding erbij geleverd.

Voordelen
 • Een goedkope boormachine met geïntegreerde werkverlichting.
 • De boormachine wordt geleverd met 18 volt 1,5 Ah Li-Ion accu’s en een handleiding.
 • Met een gewicht van 2 kilo ligt de boormachine lekker in de hand en kun je lang klussen.
Nadelen
 • Niet geschikt om in heel dik hout te boren
 • Geen bijgeleverde koffer

4. BLACK+DECKER BDCDC18-QW

BLACK+DECKER BDCDC18

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
coolblue.nl

Ben je iemand die zomaar af en toe eens wat klust en ben je op zoek naar een goede en betaalbare accuboormachine dan raden wij je aan om eens te kijken naar deze Black & Decker. 

De accuboormachine van Black & Decker heeft een rubberen handgreep wat ervoor zorgt dat je tijdens het boren of schroeven de boormachine goed vast kunt houden. Bovendien weegt de accuboormachine met een gewicht van 1.18 kg niet zwaar.

De maximale koppel van deze boormachine is 30 Nm. Hiermee boor je gaten tot maximaal 25 mm in hout en tot wel 10 mm in metaal. Hierdoor is de Black & Decker dan ook ideaal voor allerlei gangbare klussen. 

Ben je ook benieuwd wat andere zeggen over deze Black & Decker accuboormachine?

Lees dan deze ervaringen eens van andere gebruikers >>

Denk dan aan het ophangen van lijsten, wandplanken, rolgordijnen of het in elkaar zetten van kastjes. Ook is de accuboormachine voorzien van een ingebouwde LED-verlicht. Hierdoor boor en schroef je zelfs op de minder goed verlichte plekken. 

De Black & Decker wordt geleverd met een 18 volt 1.5 Ah Li-ion accu en oplader. Het mooie van deze accuboormachine is dat de accu uitwisselbaar is met andere Black & Decker apparaten van hetzelfde platform.

Naast de 18 volt accu wordt er ook een oplader en een handleiding erbij geleverd.

Voordelen
 • 18 volt boormachine en een maximale koppeling van 30 Nm is de boormachine geschikt voor allerlei schroefklussen.
 • De accu kun je ook gebruiken op al het Black en Dekker accu gereedschap mits hetzelfde platform en voltage.
 • Wordt geleverd met een 18 volt 1,5 Ah Li-ion accu, acculader en handleiding.
Nadelen
 • Geen klopfunctie en dus ook niet geschikt om in harde materiaal te boren
 • Geen opbergkoffer meegeleverd

Koopgids: alles wat je moet weten over een goedkope accuboormachine

Je hebt inmiddels een goed idee gekregen wat nu de beste goedkope accuboormachines van dit moment zijn. Daarom willen we je ook wat meer vertellen wat een accuboormachine is, hoe deze werkt en waar je allemaal op letten bij aanschaf van een goedkope boormachine. 

Wat is nu een accuboormachine precies?

Met een accuboormachine kun je schroeven en boren. Zo kun boren in hout, metaal en als je een krachtige accuboormachine hebt ook nog eens boren in zachte steensoorten. 

Een accuboormachine is dan ook een veelzijdig apparaat. Het werkt dan ook op accu wat weer extra bewegingsvrijheid geeft. 

Hoe werkt een accuboormachine?

Afhankelijk wat je nu precies met een accuboormachine wilt doen stel je de koppeling en de versnelling in. De draairichting kun je in de meeste gevallen veranderen met een duwknopje. Je zet de accuboormachine aan door op de knop te drukken op de handgreep. 

Heeft de accuboormachine twee versnellingen dan kun je ermee schroeven en boren. De eerste versnelling is altijd om te schroeven. Met de tweede kun je boren. 

Om de koppeling goed in te stellen is het belangrijk dat je rekening houdt met enkele factoren. Hoe kleiner de boordiameter is, hoe hoger de koppeling ingesteld dient te worden. Je boort hierdoor sneller, maar de nauwkeurigheid daalt. 

Hoe harder het materiaal is, hoe langzamer je moet boren en stel je dus de koppeling lager in. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope accuboormachine?

Bij het kopen van een goedkope accuboormachine dien je rekening te houden met enkele factoren. Hieronder hebben we deze voor jou op een rijtje gezet. Neem je deze factoren mee bij aanschaf van een goedkope accuboormachine, dan is de kans groter dat je de beste accuboormachine die bij je past, kunt vinden. 

1. Voltage

Waar je allereerst goed op moet letten is het voltage. Het is logisch dat deze bij goedkope accuboormachines niet zo hoog is als bij duurdere accuboormachines, maar toch is het belangrijk.

Want de kracht van een accuboormachine wordt namelijk bepaald door het voltage. Het boren in hout, gips en dagelijkse schroef werkzaamheden kun je ook doen met een goedkope accuboormachine, maar daar blijft het dan ook bij. 

Bepaal daarom dan ook als eerste wat je nu precies wilt gaan doen. Wil je de accuboormachine gebruiken voor zwaarder werk zoals het boren in dikke houten balken of in steen? Dan kun je beter kiezen voor een accuboormachine met een hogere voltage. Je vindt hier de beste accuboormachines voor de zwaardere klussen

Voor lichtere klussen heb je vaak al genoeg aan een accu van 10.8V. Wil je boren in hout of zelfs gipsplaten, kies dan voor een accu van 12 tot 14.4V. 

2. Koppeling

De koppeling van een accuboormachine beschrijft de kracht van de machine. Dit wordt uitgedrukt in newtonmeter (NM). Hoe hoger het voltage van de accuboormachine hoe meer koppeling het apparaat heeft.  

Dit betekent weer dat je eenvoudiger grote gaten kunt boren of schroeven indraaien of zelfs in hardere materialen kunt boren. 

3. Accu

Wil je een accuboormachine kopen let dan goed op de accu. Een goede accu laadt snel op en houdt de stroom zo lang mogelijk vast. De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Ampère (Ah). Hoe hoger deze is, hoe langer je met de accuboormachine kunt werken. 

Er bestaan twee verschillende accu’s voor een accuboormachine. We nemen ze hieronder met je door:

 • Li-ion accu’s – dit type accu verliest geen capaciteit wanneer ze worden opgeladen. Ook hebben ze geen last van zelfontlading en lopen ze niet automatisch leeg wanneer je de machine niet gebruikt, wat weer voor een langere levensduur zorgt. 
 • Nikkel-cadmium – dit type accu verliest in tegenstelling tot een Li-ion accu wel capaciteit wanneer ze worden opgeladen zonder dat ze leeggelopen zijn. Ook lopen ze langzaamaan leeg wanneer het apparaat voor een langere tijd niet gebruikt wordt. 

4. Accessoires

Bij goedkope accuboormachines worden er vaak minder of zelfs geen accessoires meegeleverd. Bekijk dus wat voor extra’s je thuis nog hebt liggen en je kunt hergebruiken. Je kunt eventueel zelf accessoires zoals een bitset of een 2e accu aanschaffen, maar dit zal de prijs wel naar een hoger punt brengen. 

5. Garantie

Helaas gaat een accuboormachine niet oneindig mee. Dus let ook goed op de garantie. In de meeste gevallen zit er een standaard fabrieksgarantie bij van 2 jaar. Bij sommige boormachine merken heb je de mogelijkheid om de accuboormachine te registeren zodat je nog eens een extra jaar garantie bovenop krijgt.

Tot slot

We nu aan het einde van deze koopgids gekomen. Hopelijk heb je door het lezen van deze koopgids meer informatie gekregen over goedkope accuboormachines en waar je allemaal op moet letten bij het kopen van de voor jou beste accuboormachine. 

Hang je 1 keer per jaar een schilderij op of schroef je af en toe wat in elkaar, kies dan voor een accuboormachine uit het lagere prijssegment. Ben je op zoek naar iets krachtigers, dan kun je beter kijken naar een hoger prijssegment met meer opties. 

Door het lezen van deze koopgids kun je dan ook een goede keuze maken en je eigen goedkope accuboormachine kopen. Mocht je nog vragen hebben stel ze dan onderaan het artikel.

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
gereedschapcentrum.nl
lt45.net

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
coolblue.nl

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
gereedschapcentrum.nl
lt45.net

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
coolblue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *