Ga naar de inhoud

Beste Festool schuurmachine

Wil je alles komen te weten over de beste Festool schuurmachine? Wanneer je iets perfects wilt afwerken en uitstekende kwaliteit wil, dan zit je bij Festool namelijk helemaal goed. Festool is van oorsprong een Duits bedrijf dat in 1925 werd opgericht onder de naam Festo.

In 2000 werd de naam Festo veranderd naar Festool. Festool maakt inmiddels diverse soorten gereedschap voor professionals waaronder diverse Festool schuurmachines. Denk dan aan kantenschuurmachines, kleine en grote excentrische schuurmachines, vlakschuurmachines, deltaschuurmachines en bandschuurmachines. 

Onder professionals staat Festool bekend om hoge kwaliteit, krachtig gereedschap en goede service. In dit overzichtsartikel bespreken we dan ook enkele van de beste Festool schuurmachines. 

1. Kantenschuurmachine

Ben je op zoek naar manieren om heel eenvoudig randen van je project te schuren, dan is de kantenschuurmachine wellicht iets voor jou. Het is namelijk een excentrische ES-ETS(C) schuurmachine waarop je de bijgeleverde haakse hulpstuk kunt aansluiten. 

Het voordeel van dit handige hulpstuk is dat je hierdoor handmatig schuren vervangt waardoor je niet alleen sneller en mooier schuurt. Je bent namelijk ook nog eens veel sneller klaar.

Wat ook handig is, is dat je dankzij de instelbare schuurmodes de hoek waarin je wilt gaan schuren eenvoudig kunt aanpassen. Bovendien schuur je met de kantenschuurmachine van Festool moeiteloos kleine en grote werkstukken, smalle en brede randen, schuine vlakken (43-92 graden) en zelfs buitenrondingen in countour. 

Mocht je nu al een excentrische schuurmachine van Festool met een schuurzool van 125 mm hebben, dan kun je overwegen om de haakse hulpstuk los als accessoires erbij te kopen. 

2. Excentrische schuurmachine

Festool ETS EC 125

Kijk voor de beste prijs bij:

toolmax.nl
bol.com

Festool heeft diverse excentrische schuurmachines in het assortiment met een 90 mm, 125 of een 150 mm schuurzool. Wat ons betreft springt de ETS EC 125 er het best uit (is ook verkrijgbaar in een 150 mm variant).

De ETS EC 125 is een excentrische schuurmachine met accu dat ook nog eens krachtig is. Het opgenomen vermogen is namelijk maar liefst 400 watt. Ook is de motor koolborstelloos waardoor de excentrische schuurmachine van Festool energiezuinig is, minder warm wordt en onder belasting in staat is om een constante toerental te leveren. 

De ETS EC 125 heeft een gewicht van 1.2 kilo en een lage trillingswaarde van 4.8 m/s . Hierdoor is de excentrische schuurmachine ideaal voor langdurige klussen en geschikt om ook nog eens bovenhands te schuren. Het speciale afzuigsysteem van Festool werkt tot aan de randen van de schuurmachine zodat je stofvrij kunt schuren. 

Er is ook een geïntegreerde schijfrem aanwezig. Dit voorkomt ongecontroleerd starten, maar ook dat bij het aanbrengen van de excentrische schuurmachine geen groeven ontstaan. 

De ETS EC 125 wordt standaard geleverd met een 125 mm schuurzool, bedieningsgereedschap en een grote opbergkoffer waardoor de Festool excentrische schuurmachine veilig kunt opbergen of mee kunt nemen.

Mocht je nu op zoek zijn naar een Festool excentrische schuurmachine met kabel of met een grotere schuurzool van 150 mm, dan zijn ook te koop.

3. Vlakschuurmachine

De Festool RTS 400 is een compacte vlakschuurmachine dat niet alleen geschikt is voor het afschuren van verf en lak van kozijnen. Maar ook de vlakschuurmachine is ook geschikt voor het schuren van natuurhout, meubels of voor het schuren van randen van diverse materialen. 

De RTS 400 heeft een ergonomische softgrip handgreep en met een gewicht van slecht 1.2 kilo ligt de vlakschuurmachine dan ook heel fijn in je hand. Hierdoor kun je moeiteloos werken aan je project en wordt zelfs bovenhandsschuren een stuk eenvoudiger.

De vlakschuurmachine van Festool heeft ook iets speciaals, namelijk de MMC regelelektronica. Hierdoor heb je tot wel 25% extra afname waardoor je nog sneller schuurt. De vermogen van de motor is 250 watt. 

Net zoals de vorige schuurmachines van Festool heeft ook de RTS 400 een geïntegreerde stofopvangzak. Dit helpt je bij het stofvrij werken. Bovendien is de stofzak heel eenvoudig schoon te maken. Mocht je een mobiele stofzuiger van Festool hebben, dan kun je deze ook op de vlakschuurmachine aansluiten. 

Standaard wordt de Festool vlakschuurmachine geleverd met de stofopvangzak, de schuurzool en een handige opbergkoffer. De RTS 400 is met kabel, maar er is ook een variant met accu verkrijgbaar, namelijk de RTSC 400.

4. Delta schuurmachine van Festool

Ben je op zoek naar een Festool schuurmachine waarmee je perfect (kleine) hoeken mee kunt schuren? Dan is DTS(C) 400  de schuurmachine waar je naar op zoek bent. 

De delta schuurmachine van Festool heeft een motor van 250 watt en is verkrijgbaar met een stekker of met twee 18 volt 3.1. Ah accu’s.  Dankzij het gewicht van 1.2 kilo, de lage trillingswaarde van 3.5 m/s en de uitgebalanceerde gewichtsverdeling ligt de deltaschuurmachine goed in de hand waardoor je lang en bovenhands kunt werken. 

Of je nu kiest voor de variant zonder of met accu, ze bevatten beide een geïntegreerde stofopvangzak waarmee je stofvrij kunt schuren. Mocht je een stofzuiger hebben dan kun je deze op de Festool schuurmachine aansluiten en zo stofvrij werken. 

Festool schuurmachine garantie

Mocht je een Festool schuurmachine hebben gekocht, registreer deze dan binnen 30 dagen na je aankoop. Je krijgt dan drie jaar garantie. Mocht je schuurmachine defect raken en valt de schuurmachine nog in de garantieperiode, dan kun je deze schuurmachine gratis door Festool laten repareren. Dit geldt ook voor onderdelen die versleten zijn, accu’s en opladers.

Wil je weten wat voor soorten defecten onder garantie vallen, neem dan goed de garantievoorwaarden van Festool door of neem contact met met een van de dealers waar je de Festool schuurmachines kunt kopen.

Als Festool gebruiker heb je ook de mogelijkheid om je Festool schuurmachine te laten verzekeren. Je betaalt dan een eenmalige eigen bijdragen en bij diefstal wordt deze vervangen. Meer informatie hierover vind je hier.

Kijk voor de beste prijs bij:

toolmax.nl
bol.com