Ga naar de inhoud

De Beste Makita Boormachine Kopen

Makita is van origine een Japans bedrijf dat in 1915 is opgericht. Het bedrijf maakt een verschillende soorten professionele gereedschappen voor zowel tuin als in of om het huis zoals de populaire Makita boormachine. Ben je nu op zoek naar een goede boormachine van het merk Makita, maar heb je nog geen idee welke type het beste bij je past?

Dan ben je op de juiste pagina beland. Je hebt hier namelijk de keuze uit verschillende boormachines voor doe-het-zelvers en professionele klussers.

Makita boormachine soorten

Wist je dat het kopen van een Makita boormachine super eenvoudig is? Bij de meeste webshops selecteer je heel makkelijk een model en klik je de gewenste functionaliteiten aan. 

Wanneer je een professional of een doe-het-zelver bent dan kun je niet alleen accuboormachines van Makita kopen, maar ook boorhamers, combihamers en zelfs boormachines met stofafzuiging.

Door een Makita boormachine te kopen haal je dan ook kwaliteit in huis en dat is dan ook de reden waarom ze veel worden aangeraden. Hieronder hebben wij per soort de beste Makita boormachines voor je op een rijtje gezet. 

1. Makita accuboormachine

Makita HP457DWE

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
toolmax.nl

Gebruik je wel eens een boormachine voor schroef en boor klusjes in en rondom het huis, dan is het handig om een accu boormachine bij de hand te hebben.

Een Makita accuboormachine is niet alleen krachtig, maar heeft als voordeel dat je veel meer bewegingsvrijheid hebt. Je hoeft namelijk geen rekening meer te houden met een irritant snoer die vaak ook nog eens te kort of zelfs in de weg ligt.

Ben je op zoek naar de beste Makita boormachine, dan raden wij de Makita HP456DWE aan. Dit is een veelzijdige accu boormachine die ook nog eens een klopfunctie heeft en dus ook de perfecte allround machine voor middelzware werkzaamheden. 

De Makita accu boormachine wordt geleverd met twee 5.0 Ah li ion accu’s zodat je altijd er 1 extra bij de hand hebt als de andere leeg is. De accu’s laden bovendien ontzettend snel op.

Bovendien ligt de Makita accu boormachine met een gewicht van slechts 1.7 kilo licht in de hand. Dit maakt lang werken met de boormachine mogelijk. 

2. Makita klopboormachine

De klopboormachine is een speciale boormachine dat gemaakt is voor de wat meer zwaardere werkzaamheden. Het verschil tussen een klopboormachine en een normale boormachine is dat bij een klopboormachine de boor niet alleen ronddraait, maar de boor maakt ook een kloppende beweging.

Hierdoor kun je niet alleen in hout boren, maar ook in gips, metselwerk, metaal, tegels en zelfs baksteen. 

Een goede klopboormachine van Makita is de Makita DHP485RFJ. Deze boormachine heeft een boorcapaciteit van maximaal 38 millimeter in hout en dus dan ook geschikt voor het maken van grote boorgaten.

Het fijne van de Makita DHP485RFJ is dat je het slagmechanisme kunt uitschakelen waardoor je de boormachine ook kunt gebruiken als schroefmachine. 

3. Makita boorhamers en combihamers

Ben je op zoek naar een goede Makita boormachine waarmee je in harde gesteentes kan boren dan kom je direct uit ij boorhamers en combihamers. De hamerfunctie van een boorhamer is vele malen beter en sterker dan die van een klopboormachine.

Het verschil tussen een combihamer een boorhamer zit hem namelijk in dat de combihamer een draaistop heeft. Hierop je kun een beitel plaatsen om vervolgens de machine te gebruiken bij (lichte) breekwerk. 

Een goede boorhamer / combihamer van is de Makita HR2631FTJ. De 800 watt boormachine heeft een slagkracht van 2,4 joule waarmee je tot wel 26 millimeter in beton boort en heeft bovendien maar liefst 40 beitelstanden. 

De combihamer wordt geleverd met zowel een snelspan als een SDS-boorkop waar je eenvoudig tussen wisselt. Dankzij de actieve Anti-Vibratie-Technologie en door de vorm van de Makita boormachine is het boren in zowel een plafond, vloer als muur heel eenvoudig.

4. Makita boormachine met stofafzuiging

Een boormachine met afzuiging is ideaal voor wanneer je stofvrij wilt boren. Makita heeft verschillende boormachines met een afzuiging, maar wij raden de Makita DHR243RFJV accuboorhamer met stofafzuiging aan. 

De machine is licht in gewicht, klein, en is bovendien TNO  gecertificeerd om stofvrij te werken. De motor is koolborstelvrij en door het zeer constante toerental zijn ze ook nog eens energiezuinig. Bovendien heeft de boormachine met afzuiging een verwisselbare boorkop.

De Makita boormachine wordt geleverd met twee 18 V 3.0 Ah accu’s en een 22 minuten snellader en natuurlijk een handige opbergkoffer.

Hoe lang is de Makita garantie?

Bij Makita krijg je 1 jaar garantie op de boormachines en 2 jaar garantie op hun li-ion accu’s. Makita biedt wel overigens de mogelijkheid om de garantie van je boormachine te verlengen met 2 jaar bovenop de 1 jaar standaard garantie. Dit doe je door binnen 4 weken na aanschaf je boormachine te registreren

Mocht je boormachine defect raken kun je deze als de Makita boormachine nog in de garantieperiode valt gratis repareren. Je brengt de Makita boormachine naar je dealer en deze stuur hij kosteloos naar Makita op. Makita stuurt na reparatie weer kosteloos terug naar je dealer. 

Wil je weten welke defecten onder de garantie vallen, dan raden wij je aan om de garantievoorwaarden op de website van Makita goed door te nemen.

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
toolmax.nl