Ga naar de inhoud

Festool boormachine

In 1925 richtte Gottlieb Stoll het bedrijf Festo op. In 2000 is de naam Festo veranderd naar Festool. Het Duits bedrijf maakt inmiddels verschillende soorten gereedschappen voor de professionele vakmannen en vrouwen waardoor de Festool boormachine

De kwaliteit van Festool gereedschap is dan ook hoog. Bovendien heeft het gereedschap veel power waardoor het dan ook je klus dan ook heel eenvoudig is uit te voeren. De boormachines van Festool behoren dan ook steevast tot de beste verkochte boormachine voor professionals

Festool boormachine met accu

Wil je boren en schroeven kies dan voor de Festool T18+3, de compacte accu schroefboormachine. De Festool boormachine met accu is kort, licht (1.6 kg) en heeft een optimale zwaartepunt zodat de boormachine lekker in de hand ligt.

Je kunt met de accuboormachine eenvoudig omschakelen van schroeven op boren zonder dat je het ingestelde draaimoment opnieuw moet instellen. De koolborstelloze EC-TEC motor met motormanagement zorgt voor dat de accuboormachine lang meegaat en goede prestaties blijft leveren. 

De accuspanning is 18 volt en de boordiameter in hout is 45 mm. De boordiameter in staal is staal is 13 mm. 

Bestel je deze Festool boormachine, dan krijg je naast de boor en schroefmachine 2 Li-ion accu batterijen (3,1 Ah) , snellader, gereedschapshouder, bithouder, snelspanboorkop, riemclip, bit PZ2 en de Systainer Sys 2 T-loc opbergkoffer erbij.

Festool klopboormachine

Een hele goede accu klopboormachine is de QUADRIVE TPC 18/4 I-Basic van Festool. Het is een veelzijdige klopboormachine met maar liefst 4 versnellingen voor elke toepassing. En doordat de klopboormachine van Festool een accu heeft, kun je vrij bewegen en hoef je geen zorgen te maken over de snoer. 

Met deze professionele klopboormachine boor je dan ook eenvoudig door hout of metaal en dankzij de bijschakelbare axiale slag ook nog eens in metselwerk. De klopboormachine van Festool beschikt over een BORSTELOZE EC-TEC motor met een enorme uithoudingsvermogen en belastbaarheid. 

Je krijgt bij dit model een BP 18 Li 4,0 ah en een 18 Li 5,2 ah accu die je met de meegeleverde snellader heel snel kunt opladen. Verder krijg je bij aanschaf van de Festool klopboormachine een bit PZ2, een handige gereedschapshouder, een magneet-bithouder, een extra handgreep, riemclip, snelspanboorkop en een handige opbergkoffer. 

Mocht je toevallig al bijpassende accu’s  hebben van Festool, dan heb je ook de mogelijkheid om de klopboormachine te kopen zonder deze accessoires. 

Festool boorhamer

Ben je op zoek naar een Festool boorhamer? Dan kom je automatisch uit bij de BHC 18. De trillingsdemping, ergonomische C-vorm en een gewicht van maar 2.5 kg combineert de accu boorhamer van Festool een maximaal vermogen met een laag gewicht. 

Verder boor je met de boorhamer moeiteloos door zelfs de hardste materialen zoals beton, steen en metselwerk tot wel 18mm. De eerder genoemde trillingsdemping voorkomt dat de slagkracht wordt overgedragen op je handen, waardoor je onvermoeibaar kunt doorwerken. Uiteraard kun je met deze boorhamer ook boren en schroeven.

Met deze boorhamer heb je ook de mogelijkheid om stofvrij te boren door het aansluiten van de mobiele stofzuiger van Festool. De accupack communiceert via Bluetooth met de mobiele stofzuiger en start bij het inschakelen van de boormachine automatisch de stofzuiger. 

Bij aanschaf van de Festool boorhamer krijg je 2 18 li 4,0 HPC accu’s, een snellader, diepteaanslag, extra handgreep en een sterke opbergbox om veilig je boorhamer op te bergen. 

Festool boormachine garantie

Koop je een Festool boormachine en registreer je deze binnen 30 dagen na aankoop, dan krijg 3 jaar garantie. Mocht je boormachine defect raken en valt deze nog in de garantieperiode, dan kun je de boormachine gratis laten repareren. Ook worden zelfs slijtage onderdelen, accu’s en laders vervangen. 

Wil je weten wat voor soorten defecten onder de garantie vallen, dan raden wij je aan om de garantievoorwaarden van Festool door te nemen of contact op te nemen met je dealer. 

Je hebt ook de mogelijkheid om je Festool boormachine te verzekeren. Door een eenmalige eigen bijdragen (bijdrage verschilt per type gereedschap) wordt je boormachine in de eerste 3 jaar vervangen wanneer deze gestolen is. Meer informatie hierover vind je hier.