Ga naar de inhoud

Bosch boormachine

Wanneer je een Bosch boormachine wilt kopen is het belangrijk dat je weet voor welk soort klus je de boormachine wilt kopen. Ben je iemand die een boormachine alleen nodig heeft wanneer je wat simpel boor en schroefwerk wilt doen. Of ben je een professional die op zoek is naar goed gereedschap?

Voor beide type gebruikers heeft Bosch een ander assortiment. Zo is voor de fanatieke doe-het-zelver Bosch groen en voor de professional Bosch blauw. 

Bosch groen

De producten die onder Bosch groen vallen zijn speciaal gemaakt voor mensen die met enige regelmaat een schilderij ophangen of rondom het huis wat lichte kluswerkzaamheden verrichten. De boormachines die onder Bosch groen vallen zijn normaal gesproken minder luxe en hebben vaker minder functies dan de producten uit Bosch blauw. 

Bosch blauw

Ben je een professional en gebruik je elke dag gereedschap dan wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op de kwaliteit ervan. Daarom is er dan ook de Bosch blauw in het leven geroepen. Boormachines uit de Bosch blauw zijn dan ook geschikt voor het meer zwaardere werk zoals bijvoorbeeld het boren in beton of grote renovatieprojecten. De prijzen voor dit soort boormachines liggen dan ook een stukje hoger dan die van Bosch groen. 

Bosch Uneo 

De Bosch Uneo boormachines zijn multifunctionele boormachines waarmee je kunt schroeven en boren in hout. Maar ze zijn ook krachtig genoeg om te boren en te hameren in hardere materialen zoals beton. Hierdoor heb je direct meerdere soorten boormachines in 1 apparaat zitten.

Bosch boormachine met accu

BOSCH UniversalDrill 18

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com

Wanneer je weleens een boormachine gebruikt voor schroef en boor klusjes of je gebruikt dagelijks een boormachine dan is het handig om een boormachine met accu te hebben. 

Een Bosch boormachine met een accu  geeft je veel vrijheid omdat je niet meer je boormachine in het stopcontact hoeft te steken. Als je op zoek bent naar goede Bosch boormachine met accu voor een prijs onder de 100 euro, kijk dan eens naar de Bosch UniversalDrill 18v. 

Deze Bosch boormachine is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een kastenwand wilt maken of een plank wilt ophangen in je woonkamer. Je boort gaten van maximaal 30 millimeter in hout en tot 10 millimeter in staal. De maximale koppeling is 30Nm. 

Bovendien heeft de boormachine van Bosch 2 mechanische versnellingen om te boren en om te schroeven. De boormachine wordt geleverd met natuurlijk een handleiding, 2x 18 volt 1.5 Ah Li-Ion accu, een acculader en een handige opbergkoffer.

Ben je nu op zoek naar een Bosch accu boormachine met een accu met veel meer vermogen, dan kom je uit bij boormachines van een prijs van zo’n 200 euro. 

Bosch klopboormachines

Bosch PSB 1800 LI-2

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
hbm-machines.com
toolmax.nl

Een klopboormachine is een speciale boormachine dat geschikt is voor de zwaardere werkzaamheden. Dit type boormachine blinkt vooral uit bij het boren van gaten. 

Bij een klopboormachine draait de boor niet alleen in de ronde, maar er wordt ook een kloppende beweging gemaakt zodat je een stuk eenvoudiger in de zachtere en de wat hardere steensoorten zoals baksteen kunt boren.

Voor schroeven wordt deze boormachine afgeraden. Je kunt dan beter kiezen voor bijvoorbeeld de accuboormachine van hierboven. 

Een goede klopboormachine van Bosch is de Bosch PSB 1800 LI-2. Deze Bosch boormachine heeft een boorcapaciteit van maximaal 30 millimeter in hout en je de boormachine gebruiken voor semi zware boor klussen. 

Daarnaast weegt de klopboormachine van Bosch met 1.1 kilo niet veel waardoor de machine dan ook lekker in de hand ligt en je geen kramp krijgt tijdens het boren. De klopboormachine bevat ook een handige werkverlichting dat weer helpt om goed te boren om minder goed verlichte plaatsen. 

De Bosch klopboor wordt geleverd met 2 Li-ion accu’s en een praktische koffer met een 241-delige accessoireset en natuurlijk een acculader.

Bosch boorhamers en combihamers

Ben je op zoek naar een boormachine om in harde gesteentes te boren dan kom je uit bij boorhamers en combihamers.  De hamerfunctie van een boor en combihamer is namelijk vele malen sterker dan bij een klopboormachine. 

Het grote verschil tussen een boorhamer een combihamer is dat de combihamer een draaistop heeft. Doordat een combihamer een draaistop heeft kun je er een beitel erop plaatsen die gebruikt kan worden bij (licht) breekwerk. 

Een goede Bosch boor / combihamer voor een mooie prijs is de Bosch GBH2-28F. De 880 wat combihamer kun je gebruiken voor het boren in beton, gips, en zacht steen. Maar je kunt er ook mee beitelen dankzij de draaistop. 

De Bosch combihamer heeft een slagkracht van 3.2 joule waarmee je tot 28 millimeter in beton kunt boren. Bovendien kun je dankzij de bijgeleverde extra boorkop zowel een snelspan als sds boorkop gebruiken. De handige Kickback Control voorkomt een pijnlijke terugslag als de boor komt vast te zitten tijdens het zware boorwerk.

Bosch kolomboormachine

Ook met een kolomboormachine kun je gaten boren, alleen staat deze vast met een voetplaat op een onderstel of op een werkbank. Een kolomboor kent verschillende voordelen. 

Zo is een kolomboormachine stabiel en ontzettend nauwkeurig omdat je de boor in een rechte lijn naar beneden laat zakken. Daarnaast kun je veel meer kracht uitoefenen dan bij een boormachine die je met de hand vasthoud.

Als je op zoek bent naar een goede kolomboormachine van het merk Bosch dan raden we de Bosch PBD 40 aan. De kolomboormachine van Bosch heeft namelijk een elektronische toerental indicatie en de Constant Electronic waarmee je per materiaal het toerental kunt instellen. 

De boordiepte stel je eenvoudig in met het draaiwiel en de diepte is ook nog eens af te lezen op het digitale display. De kolomboormachine is geschikt voor het boren in gips, zachte steen, hout, metaal, tegels en in baksteen. 

Hoe lang garantie op Bosch boormachine?

Bij Bosch krijg je 2 jaar garantie op je boormachine als je deze privé gebruikt. Je hebt ook de mogelijkheid om de garantie van je boormachine te verlengen naar 3 jaar. Hiervoor hoef je de Bosch boormachine alleen maar binnen 4 weken na aankoop te registreren op MyBosch

Tijdens de garantieperiode is de reparatieservice en de verzending van je kapotte boormachine helemaal gratis. 

Wil je weten welke defecten onder garantie vallen, dan is het advies om de garantievoorwaarden op de website van de fabrikant goed door te nemen.

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
hbm-machines.com
toolmax.nl