Ga naar de inhoud
beste boormachine

Boormachines

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste boormachine dan kom je er al snel achter dat dit een hele opgave is. Er zijn namelijk verschillende merken en type boormachines waardoor het dan ook lastig is om te bepalen welke boormachine voor jou het beste is. Om je hierbij te helpen vind je op deze pagina allerlei handige informatie over boormachines en waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een boormachine.

Welke boormachine is het beste?

Wil je klussen in om rondom je huis dan heb je natuurlijk een goede boormachine nodig. In het onderstaande overzicht laten wij je zien welke boormachines onze favorieten zijn.

Accuboormachine

Een accuboormachine is een veelzijdig apparaat. Met goede boormachines kun je niet alleen in hout boren, maar ook nog eens in staal en zacht gesteente. Kortom wij hebben al je vooronderzoek gedaan zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen.

Klik op de knop hieronder en kom alles te weten over de beste accuboormachines.

Onze keuze: Makita HP457DWE

Makita HP457DWE
Bekijk onze keuze op Bol.com

Klopboormachine

Ben je op zoek naar een sterke boormachine voor het boren in metaal, kunststof, baksteen? Of ben je op zoek naar echte krachtpatser om grote gaten te boren in tegels of metselwerk? Dan is een goede klopboormachine perfect voor deze klus.

Klik op de knop hieronder en ontdek ons handige overzicht van goede klopboormachines en meer.

Onze keuze: GSB 20-2 Professional

Bosch GSB 20-2 Professional
Bekijk onze keuze op Bol.com

Professionele accuboormachine

Ben je een professional dan wil je natuurlijk een goede accuboormachine die niet alleen krachtig en nauwkeurig is, maar ook één die lang meegaat. Je gebruikt immers als professional je gereedschap langdurig en intensief.

Klik op de knop hieronder en bekijk onze selectie van accuboormachine voor professionals.

Onze keuze: Festool TPC 18/4

Festool TPC 18/4
Bekijk onze keuze bij Toolmax.

Goedkope accuboormachine

Klus je soms in of rondom je huis en ben je op zoek naar een boormachine voor de lichtere klussen? Dan hoef je niet per se een dure accuboormachine te kopen. Er zijn namelijk verschillende goede accuboormachines te koop voor een lage prijs.

Klik op de knop hieronder en bekijk onze selectie goedkope boormachines voor onder de 100 euro.

Onze keuze: Parkside

Parkside Goedkope Accuboormachine + Beste uit de Test Consumentenbond januari 2022
Bekijk onze keuze bij Bol.

Wat is het beste boormachine merk?

Zoals gezegd zijn er verschillende boormachine merken verkrijgbaar in speciale online webshops voor gereedschap en kluswinkels. De lijst die we hieronder hebben samengesteld zijn wat ons betreft hele goede boormachine merken.

 • Festool
 • Milwaukee
 • Makita
 • Bosch
 • DeWalt

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boormachine?

Heb je een aantal opties gevonden dan is het handig om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Wanneer je deze factoren overweegt is de kans groter dat je de beste boormachine voor jouw behoeftes kunt vinden.

 1. Bepaal waarvoor je de boormachine wilt gaan gebruiken
 2. Let goed op de voltage van de boormachine
 3. Wat is de maximale koppeling van de boormachine?
 4. Bepaal of je een boormachine wilt met accu of snoer
 5. Zijn er bepaalde accessoires aanwezig?
 6. Wat zijn de garantievoorwaarden?

1. Wat is je doel?

Bepaal voordat je een boormachine wilt gaan kopen eerst wat je met de machine wilt gaan doen. Wil je de boormachine gebruiken om bijvoorbeeld kastjes in elkaar te zetten of om schilderijen op te hangen? Maak dan de keuze om een boormachine te kopen van ongeveer 100 euro.

Ben je op zoek naar een boormachine voor middelzwaar werk zoals het boren in hout of metaal en wil je tegelijkertijd voldoende bewegingsvrijheid hebben? Kies dan voor een wat duurdere accuboormachine. Voor zwaarder werk zoals het boren in zacht steen kun je het beste kiezen voor een klopboormachine. Voor het boren in (bewapend) beton kun je weer het beste kiezen voor een goede boorhamer of combihamer.

2. Voltage

Het tweede waar je goed op moet letten is de voltage van de boormachine. De kracht van de boormachine wordt namelijk bepaald door het voltage. Hoe hoger deze is, hoe krachtiger de machine zonder dat deze overbelast raakt. Wil je een goede boormachine voor zwaardere klussen? Kies er dan 1 met een hogere voltage. 

3. Koppeling

Kijk ook goed naar het maximale koppel. Dit wordt ook wel gezien als de kracht van een boormachine. Het wordt uitgedrukt in newtonmeter (NM). Algemeen gezien gaat de koppeling hand in hand met de voltage. Want hoe hoger de voltage is, hoe meer koppel je hebt. Een hogere koppeling houdt in dat je eenvoudiger grotere gaten kunt boren of dikkere schroeven kunt indraaien. 

4. Accu of toch een snoer?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk best simpel. Wil je graag flexibiliteit en volledige bewegingsvrijheid, kies dan voor een accuboormachine. Wil je een boormachine met veel kracht voor het zwaarder werken zoals boren in steen of zelfs beton, kies dan voor een boormachine / boorhamer met een snoer. 

5. Accessoires aanwezig?

Punt vijf is om te kijken welke accessoires je er allemaal bij krijgt bij aankoop van een goede boormachine. De accessoires bepalen namelijk welke klussen je allemaal kunt uitvoeren. Boormachines komen al vaak met verschillende accessoires zoals accu’s, snelladers en opbergkisten. Bekijk daarom welke accessoires er allemaal aanwezig zijn en welke accessoires je eventueel zelf nog moet aanschaffen. 

6. Garantievoorwaarden

Helaas gaat een boormachine niet oneindig lang mee. Dus let bij aankoop van je boormachine ook goed op de garantie. Vaak krijg je standaard 2 jaar garantie op je boormachine. Bij sommige boormachine merken heb je de mogelijkheid om je boormachine bij hun registeren zodat je daar nog eens een extra jaar garantie bovenop de standaard garantie krijgt.

Meer interessante artikelen over boormachines

Algemene artikelen

Klopboormachines