Ga naar de inhoud
Beste Professionele Accuboormachine

Beste Professionele Accuboormachine 2024

Op zoek naar de beste professionele accuboormachine van 2024? Professionals maken intensief gebruik van hun gereedschap en daarom hoort een professionele accuboormachine dan ook na het boren van honderden gaten uitstekend te werken. 

Maar wat zijn nu de beste accuboormachines voor professionals? Om je hierbij te helpen ontdek je in dit artikel de top 3 die je op dit moment kunt kopen.

Mocht je nog geen idee hebben welke accuboormachine bij jou past, dan geven we je als laatste een handig overzicht waar je op moet letten voor als je accuboormachine voor je werk wilt gaan kopen. 

De Beste Professionele Accuboormachine, Top 3 van 2024

In het onderstaande overzicht laten wij je zien van welke accuboormachines wij fan zijn. Het overzicht hebben we samengesteld op basis van verschillende en belangrijke factoren. 

Zo hebben we onze ervaringen meegenomen, hebben we gepraat met verschillende professionals, hebben we gekeken naar de specificaties, boorkracht, accuvermogen en de prijs-kwaliteitverhouding.

Mocht je 1 van deze accuboormachines aanschaffen, dan weet je 100% zeker dat je tevreden bent met je aankoop. 

Mocht je nog niet zeker weten naar wat voor professionele accuboormachine je op zoek bent, dan willen wij je vragen om het artikel eerst nog even verder door te lezen. 

1. Festool TPC 18/4 (18 volt)

De eerste uit de lijst beste professionele accuboormachine is de Festool TPC 18/4. Festool staat bij de professionals bekend vanwege hun kwaliteit gereedschap dat gebouwd is van goede en kwalitatief onderdelen. 

De boormachine is dankzij de maximale koppel van 75 Nm uitermate geschikt voor allerlei zwaarder boorwerk zoals het maken van houten onderconstructies, frameconstructies, montage van vensters en deuren. 

Natuurlijk kun je er ook boor en schroefwerk mee uitvoeren. Zo boor je in dikke houten balken tot maximaal 70 mm dik, in metaal tot maximaal 13 mm dik en je kunt de Festool accuboormachine ook gebruiken om in baksteen of metselwerk te boren tot een dikte van 10 mm.

De Festool TPC 18/4 is dan een krachtige accuboormachine met 4 versnellingen voor elke toepassing. De koolborstelloze motor beschikt over een flinke belastbaarheid en uithoudingsvermogen.

Dankzij Festools KickbackStop verklein je de kans op polsblessure aanzienlijk wanneer de accuboormachine blokkeert. De unieke FastFix oplossing zorgt ervoor dat je de voorzetstukken van de accuboormachine eenvoudig kunt vervangen om te hoekboren, hoekschroeven, boren en schroeven.

De Festool accuboormachine wordt standaard geleverd zonder accu’s, maar je hebt ook de mogelijk om te kiezen uit een accupack met 2x 4.0 Ah li-ion accu’s of uit een accupack met twee accu’s (5.2 Ah li-ion accu’s). De laatste zijn vooral handig voor als je de accuboormachine gebruikt bij zware boor en schroef toepassingen.

Verder wordt de accuboormachine geleverd met een snellader, gereedschapshouder, magneet-bithouder, extra handgreep, riemclip, snelspanboorkop en natuurlijk de Festools Systainer zodat je de boormachine eenvoudig kan meenemen vanuit je werkplaats naar je klus. 

Voordelen
 • Dankzij de koolstofborstelloze motor geniet van je van veel meer performance, een veel langere levensduur vergeleken met een motor die je in doe-het-zelver accuboormachines vind. 
 • Te koop zonder li-ion accu’s, maar ook met 2 4.0 of 5.2 ah li-ion accu’s zodat je er altijd 1 extra accu bij de hand hebt.
 • Tussen de 1.9 en 2 kilo in gewicht met accu waardoor je minder snel kramp in je hand en arm krijgt.
 • Dankzij de bijgeleverde snellader zijn de accu’s binnen 45 minuten weer helemaal opgeladen.
 • Accu-oplaadindicatie aanwezig en dankzij de Led-verlichting kun je op donkere plaatsen schroeven en boren.
 • Geschikt om te boren / schroeven in steen, hout en metaal
Nadelen
 • Overige aanzetstukken los te koop als accessoires of inbegrepen bij de duurste uitvoering / variant.

2. Milwaukee M18 FPD2-502X Fuel

De nummer 2 in deze lijst is de Milwaukee M18 FPD2-502X Fuel. De Fuel lijn van Milwaukee staat bekend om zijn kwaliteit, kracht en uithoudingsvermogen. De Milwaukee is dan ook uitermate geschikt voor zware werkzaamheden zoals het boren in dikke houten balken, metaal en steen. Dit allemaal dankzij de maximale koppel van maar liefst 135 Nm.

Ook de Milwaukee M18 Fuel heeft een koolborstelloze motor voor zware toepassingen. Zo boor je gaten van maximaal 89 millimeter in hout, gaten van 16 millimeter in metaal en gaten van maximaal 16 millimeter in steen. De geavanceerde heavy duty boorkop zorgt ervoor dat je bitjes goed blijven zitten.

De Milwaukee M18 FPD2-502X Fuel heeft een compact ontwerp. Dankzij de lengte van slechts 17.5 centimeter kun je de accuboormachine in kleine ruimtes gebruiken. 

Het door Milwaukee ontwikkelde Redlink-Plus Intelligentiesysteem geeft je een geavanceerde overbelastingsbeveiliging voor zowel de machine zelf als voor de li-ion accu’s. De accucelbewaking van Milwaukee zorgt voor een optimale werkduur en duurzaamheid van de accu’s.

In deze prijsklasse mag je ook een accubrandstofmeter verwachten waardoor je precies kunt zien wanneer je de accu moet vervangen door een volle. Dankzij de heldere Led-verlichting kun je zelfs werken op donkere plekken. 

De Milwaukee M18 Fuel FDD2-502X wordt geleverd met twee 5.0 lithium ion accu’s, een snellader, riemclip, zijhandgreep en een HD-opberg box om je accuboormachine eenvoudig en veilig op te beren. 

Voordelen
 • De koolstofborstelloze motor geeft je meer performance en langere levensduur dan accuboormachine zonder dit type motor. 
 • Te koop zonder accu’s, wat de kosten drukt als jezelf al M18 accu’s hebt liggen. Maar je kunt de accuboormachine ook kopen met twee 4.0 of 5.2 Ah accu’s.
 • Met een gewicht van 2.2.kilo in gewicht met een 5.0 Ah accu waardoor je minder snel kramp in je hand en arm krijgt.
 • Dankzij de snellader zijn je accu’s binnen 59 minuten opgeladen.
 • Accu-oplaadindicatie aanwezig en dankzij de Led-verlichting kun je op donkere plaatsen schroeven en boren.
 • Geschikt om te boren / schroeven in steen, hout en metaal
Nadelen
 • Geen bits of boren meegeleverd
 • Snellader laadt niet zo snel op als de Festool

3. Metabo SB 18 LTX BL Q I

De laatste in de lijst van de beste professionele accuboormachine is de Metabo SB 18 LTX BL Q I. De boormachine heeft een koolborstelloze motor die een maximaal koppel hard heeft van 130 Nm. De accuboormachine van Metabo is hierdoor dan ook geschikt voor zeer zware toepassingen. 

De Metabo SB 18 LTX BL Q I is voorzien van 3 versnellingen met een hoog toerental van maximaal 3800 per minuut. Je boort hiermee dan ook gaten in hout van maximaal 68 millimeter, in staal 13 millimeter en in gesteenten 16 millimeter

De Metabo SB18 LTX beschikt ook over de inschakelbare Impuls functie. Hiermee kun je vastzittende schroeven uitdraaien en aanboren op gladde oppervlakken. 

De boormachine bevat een geïntegreerd Led-lampje met nachtfunctie zodat werken in donkere plekken goed te doen is. Ook heeft de boormachine een praktische riemhaak en een bitdepot die je zelf naar wens links of rechts kunt bevestigen. 

Metabo’s Ultra M Technologie zorgt voor een hoog vermogen, snel en milieuvriendelijk laden, optimale energiegebruik en een lange levensduur van de accu’s. 

De Metabo SB 18 LTX BL Q I wordt standaard geleverd met een snellader, 2x 5.5 Ah accu’s en een koffer om je Metabo in op te bergen of om mee te nemen. 

Voordelen
 • De koolstofborstelloze motor geeft je meer performance en langere levensduur dan accuboormachine zonder dit type motor.
 • Deze professionele accuboormachine is te koop zonder accu’s en met 2 5,5 Ah li-ion accu’s.
 • Werkt ook met alle Metabo 18 v accu-packs en laders van de CAS merken.
 • Met een gewicht van 2.6 kilo in gewicht met een 5,5 Ah accu waardoor je minder snel kramp in je hand en arm krijgt.
 • Dankzij de meegeleverde snellader zijn je accu’s weer snel opgeladen.
 • Accu-oplaadindicatie aanwezig en dankzij de LED-verlichting kun je op donkere plaatsen schroeven en boren.
 • Geschikt om te boren in hout, metaal en steen.
Nadelen
 • Geen bits of boren meegeleverd
 • De zwaarste uit de lijst beste professionele accuboormachine

Koopgids: dit is waar je op moet letten bij het kopen van een professionele accuboormachine

Voordat je een accuboormachine koopt voor professioneel gebruik doe je er verstandig aan om eerst de belangrijkste informatie van een product te kennen. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder enkele belangrijke punten voor je opgesomd. 

1. Accu’s 

Een goed werkende accu is voor een professionele accuboormachine het belangrijkste onderdeel. Je wilt namelijk niet met een lege accu komen te staan. Daarom worden deze boormachines vaak met meerdere accu’s geleverd met een hoog ampèrage (vanaf 4.0 ah) en een snellader.

Is 1 accu leeg, dan kun je toch verder met de andere accu terwijl je eerste accu snel opgeladen wordt. 

Wil je dat een accu lang meegaat, kies dan altijd voor een li-ion accu. Li-ions accu’s hebben namelijk in tegenstelling tot NiCd accu’s een veel langere levensduur. Zo hebben li-ions accu’s geen last van het memory effect, hebben minimale zelfontlading en zijn zelfs minder belastend voor het milieu.

2. Lengte en gewicht

Niet alleen langwerkende accu’s zijn belangrijk, maar ook de lengte en het gewicht van een professionele accuboormachine moet niet onderschat worden. Want als professional gebruik je de boormachine langer achterelkaar. 

Gebruik je een boormachine te lang achterelkaar en ook op hogere plaatsen of zelfs boven je hoofd, dan zou het zomaar kunnen dat kramp in je hand ontstaat. Dit maakt het moeilijk om de professionele accuboormachine lang vast te houden en te gebruiken. 

Maak daarom de keuze voor een accuboormachine die klein is en onder de 3 kilo weegt waarbij het gewicht voor zowel aan de bovenkant en onderkant is uitgebalanceerd. Je hebt hierdoor een betere en een fijnere grip. En omdat dit zorgt voor een betere stabiliteit kun je met veel meer precisie boren en schroeven. 

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar kies ook een accuboormachine met een werklampje. Doordat je professionele accuboormachine een werklampje heeft kun je ook werken op plekken waar weinig licht is. 

3. Voltage en koppeling

Je dient ook goed op te letten op het voltage. De kracht van je boormachine wordt namelijk bepaald door het voltage. Hoe hoger deze is, hoe krachtiger je machine is zonder dat deze overbelast kan raken. Voor professionals raden wij minimale voltage van 18 V aan. 

Ook de koppel van accuboormachine is belangrijk om de kracht van de machine te betalen. Deze wordt uitgedrukt in newtonmeter (Nm). Beide gaan over het algemeen samen hand in hand. 

Hoe hoger de koppel dus is, hoe eenvoudiger je grotere gaten kunt boren of dikke / lange schroeven kunt indraaien. 

4. Welke booraccessoires heb je nodig?

Als professional hoor je natuurlijk in het bezit te zijn van booraccessoires. Wanneer je dan ook op zoek bent naar een professionele accuboormachine zul je zien dat er veel verschil zit in de prijs en accessoires die je erbij krijgt. Bekijk voor aanschaf wat voor accessoires je al hebt. 

Heb je bijvoorbeeld accu’s van een bepaald merk? Dan kun je deze ook vaak gebruiken bij je boormachine. Je hoeft dan alleen nog de body accuboormachine aan te schaffen, wat weer ontzettend scheelt in de kosten. 

5. Garantie

Helaas gaat ook een goede accuboormachine niet levenslang mee. Dus we adviseren bij aankoop altijd goed op te letten wat voor garantie je krijgt. Vaak krijg je standaard 2 jaar garantie.

Maar bij veel fabrikanten en verkopers van professionele accuboormachines heb je de mogelijkheid om je accuboormachine te registeren voor extra garantie. 

Kijk daarom altijd goed naar de garantievoorwaarden van de boormachine merken evenals de verkopers. 

Tot slot: beste professionele accuboormachine

We zijn nu aan het einde gekomen van deze koopgids. Hopelijk heb je door het lezen van deze koopgids een goed beeld gekregen van de beste professionele accuboormachine. Zo heb je 3 professionele boormachines gezien die wij aanraden. 

Tenslotte heb je hopelijk meer geleerd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede accuboormachine voor professionals. Op basis van al deze informatie kun je dus zelf een goede keuze maken voor de aanschaf van de beste professionele accuboormachine.

Zet dan ook eerst je wensen op een rijtje en kijk pas daarna welke professionele accuboormachine aan je eisen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *