Ga naar de inhoud

Soldatech Lasapparaat

Op zoek naar een Soldatech lasapparaat? Soldatech is een bedrijf dat samen met HG lasapparaten maakt voor professioneel gebruik. Het doel van Soldatech is het professioneel lassen en snijden voor iedereen beschikbaar te maken. Mocht je nu op zoek zijn naar een goed lasapparaat dan ontdek je in dit artikel de verschillende lasapparaten van Soldatech, de functies en waar je deze het beste kunt kopen.

1. Elektrode

De elektrode lasapparaten van Soldatech zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes, namelijk 120A, 160A, 200A en 400A. Daarnaast zijn ze niet alleen compact, maar ook nog eens klein en hanteerbaar. Bovendien kun je ook nog met de EL200HG en EL400HG TIG lassen, al heb je hiervoor wel een andere toorts nodig. 

De hoeveelheid lasstroom is handmatig dankzij het handige display eenvoudig in te stellen. Dankzij de hot-start / anti-stick functie wordt de lasstroom snel verhoogd waardoor de elektrode (rutiel of basisch) niet aan je werkstuk blijft kleven. 

De elektrode lasapparaten van Soldatech zijn voorzien van IGBT inverter techniek. Deze techniek zorgt niet alleen voor goede prestaties en meer vermogen. Het zorgt er ook voor dat het apparaat zoals gezegd licht in gewicht is en makkelijk mee te nemen is. 

De elektrode lasapparaten zijn ook voorzien van overbelastingsbeveiliging en een ingebouwde ventilator om op deze manier oververhitting van het lasapparaat te voorkomen. 

Standaard worden de elektrode lasapparaten van Soldatech geleverd met diverse accessoires zoals de elektrodehouder, werkstukklem, gegoten stekker, Dinse kabel koppelingen en een schouderband. 

2. MIG / MAG

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com

Soldatech heeft ook verschillende MIG / MAG lasapparaten in hun assortiment met verschillende sterktes, namelijk van 160 A tot en met 500 A. Ze zijn geschikt voor verschillende lasprocessen zoals MIG / MAG lassen, maar ook Lift-TIG en elektrode lassen. 

De draadsnelheid wordt automatisch aangepast aan de ingestelde stroomsterktes wat weer zorgt voor een mooi eindresultaat. Bovendien zijn de MIG lasapparaten van Soldatech voorzien van een handig LCD scherm. Hierdoor beheer je makkelijk de gewenste lasinstellingen

Ook alle MIG lasapparaten van Soldatech zijn voorzien van de moderne IGBT inverter techniek dat je niet alleen meer vermogen geeft, maar ook nog eens een hoge inschakelduur waardoor je langer achter elkaar kunt lassen. 

Daarnaast zijn ze ook nog eens uitgerust met thermische veiligheid in combinatie met een ventilator om oververhitting te voorkomen. De hot-start / anti-stick functie zorgt ervoor dat bij het ARC lassen de elektrode niet aan je werkstuk blijft kleven. 

De Soldatech HG160 en HG200 zijn compact en hebben een handig handvat om het apparaat makkelijk mee te nemen. De overige varianten zoals de YHG200, YHG250, YHG350 en de YHG500 zijn voorzien van een draagplateau zodat je hierop een gasfles kunt bevestigen

Deze soorten MIG lasapparaten van Soldatech zijn geschikt voor het lassen van roestvrijstaal, koolstofstaal, laag gelegeerd staal en natuurlijk aluminium. 

Soldatech ML500YHGM

De meest uitgebreide versie is standaard uitgerust met een trolley waarop je een gasfles van maar liefst 50 liter kunt plaatsen. Bovendien maakt de synergetische machine het mogelijk om vrij makkelijk verschillende lasprocessen uit te voeren. Denk dan aan pulse, dubbel pulse, MIG en elektrode lassen

Om te zorgen dat het lasapparaat niet overhit raakt is het apparaat naast de IGBT inverter techniek ook voorzien van een krachtige waterkoeler met een ingebouwde ventilator

Wat uniek is aan de ML500YHGM is dat het een uitgebreide database bevat waarin je tot maximaal 500 verschillende programma’s met lasinstellingen kunt opslaan. 

De aparte mobiele draadaanvoer unit is voorzien van een handig digitaal bedieningspaneel. Hiermee kun je bijvoorbeeld de gas-nastroominstelling, de lasspanning en de stroomsterkte instellen evenals aflezen. 

De stroombron is voorzien van een voorgeprogrammeerde synergetische programma’s waaronder aluminium, staal, RVS, en CuMn materialen. 

3. TIG

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com

Voor professionele TIG lassers heeft Soldatech vier verschillende TIG lasapparaten, namelijk de TL200HG, TL200PHG, TL200ACHG en de grote TL315ACHG. De TL200 serie zijn handige en makkelijk te hanteren TIG lasapparaten waarmee je met verschillende lasprocessen zoals (AC/DC) pulse, TIG en MMA lassen kunt werken. 

Alle TIG lasapparaten van Soldatech maken gebruik van de moderne IGBT inverter techniek wat zorgt voor duurzame prestaties, meer vermogen en een hoge inschakelduur. Om overbelasting te voorkomen beschikken ze ook allemaal over een overbelastingsbeveiliging en een ingebouwde ventilator. 

De handige digitale traploze en instelbare display laat duidelijk de lasprocessen en mogelijkheden zien. Bovendien bevatten de TIG lasapparaten een handige HF ontsteking waardoor het apparaat altijd probleemloos opstart. 

Ook hebben de TIG lasapparaten net zoals de eerder genoemde types een hot-start / anti-stick functie. Hierdoor wordt de lasstroom snel verhoogd zodat tijdens het ARC lassen de elektrode niet aan het werkstuk blijft kleven. 

De TL200 serie wordt met diverse accessoires geleverd zoals de Soldatech remote TIG toorts met 4 meter kabel, werkstukklem, Europese Dinse koppelingen, gasleiding van 3 meter en de benodigde stekkers.

Soldatech TL315ACHG

De grotere TL315ACHG is uitgerust met een sterke trolley waarop een gasfles van 50L is te plaatsen. De TL315 is geschikt voor een enorm scala aan materialen dankzij de ondersteuning voor verschillende lasprocessen zoals AC/DC Pulse, TIG en MMA lassen. 

Dankzij de instel- en selectie knoppen kun je eenvoudig alle parameters van het lasapparaat op de juiste manier instellen voor het beste kwaliteit. De digitale display is traploos instelbaar en geeft je een duidelijk overzicht van de lasprocessen en andere mogelijkheden weer. Dankzij de HF ontsteking start het TIG lasapparaat altijd probleemloos op. 

De bijgeleverde toorts is voorzien van waterkoeling dat voor een lange levensduur zorgt wanneer er met hoge stroomsterkte gelast moet worden. De hot-start / anti-stick functie zorgt ervoor dat de lasstroom snel verhoogd kan worden, zodat bij het ARC lassen de elektrode NIET aan het werkstuk blijft plakken. 

De Soldatech TL315ACHG is dan ook uitermate geschikt voor het lassen van aluminium, RVS, koolstofstaal, laag gelegeerd staal, koper en speciale aluminium legeringen. 

Garantie

Koop je een Soldatech lasapparaat en registreer je deze binnen 30 dagen na je aankoop, dan krijg je maar liefst 5 jaar garantie. Mocht je lasapparaat opeens defect raken en valt deze binnen de garantie, dan kun je deze gratis laten repareren. 

Wil je weten welke defecten onder de garantie vallen, dan raden wij je aan om de garantievoorwaarden op de website van je dealer goed door te nemen.