Ga naar de inhoud
Beste klopboormachine

De beste klopboormachine: de Top 3 van 2024

Ben je op zoek naar de beste klopboormachine? Dan zul je er waarschijnlijk snel achter komen dat het nog best een uitdaging kan zijn. Er zijn zoveel opties op de markt, dat je het misschien lastig vindt om te bepalen welke optie de beste is.

In dit artikel geven we je daarom een handig overzicht van de beste klopboormachines die momenteel op de markt zijn. Als laatste geven we je nog een handig overzicht van waar je op moet letten bij de aankoop. Hier staan alle aspecten in die je mee moet nemen in je overweging. Je weet dan bijvoorbeeld precies hoeveel volt de boormachine op zijn minst moet hebben en of je er beter een met accu of met snoer aan kunt schaffen.

Aan het einde zul je dus precies weten hoe je de beste boormachine aan kunt schaffen. Of je nu een doe-het-zelf klusser bent of professioneler te werk gaat: je kunt altijd wel een geschikte klopboormachine kopen.

Welke klopboormachine is de beste?

In het overzicht hieronder zul je kunnen zien welke klopboormachine onze favorieten zijn. We hebben deze lijst samengesteld op basis van meerdere factoren.

Zo hebben we ten eerste onze eigen ervaring meegenomen, maar ook de ervaring van andere gebruikers. Op die manier krijg je een eerlijke mening en niet alleen het verkooppraatje van het bedrijf zelf. Je lees de pluspunten, maar ook de nadelen van bepaalde aspecten van een boormachine.

Ook hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt een klopboormachine kopen binnen ieder budget, maar de verhouding tussen kwaliteit en prijs is niet altijd goed. Je wil ten slotte een klopboormachine kopen die binnen je budget past, maar daarnaast ook aan je wensen voldoet.

Het is vaak wel zo dat je niet voor de goedkoopste optie moet gaan, maar vooral moet richten op een machine met lange levensduur. Je wilt ten slotte dat de boormachine jaren meegaat en je er lang van kunt genieten.

Mocht je ervoor kiezen om een van de onderstaande opties te kopen, dan weet je zeker dat het een goede aankoop zal zijn. In plaats van het hele internet af te hoeven zoeken, zetten we het dus handig voor je op een rijtje.

We hebben de beste klopboormachines opgedeeld in verschillende categorieën: met accu, met snoer, met stofafzuiging en met boren meegeleverd. Zo is er dus altijd wel een geschikte klopboormachine die aansluit op jouw wensen. Ook hebben we de links erbij geplaatst, zodat je er meteen een aan kunt schaffen bij je favoriete webshop.

Houd in gedachten dat welke klopboormachine het beste voor jou is, afhangt van je eigen wensen. Hieronder gaan we dieper in op wat de voor- en nadelen zijn van bijvoorbeeld het hebben van een boormachine met accu of juist een op netstroom. Mocht je dus nog niet zeker weten waar je precies naar op zoek bent, lees dan eerst even verder.

1. Beste Makita klopboormachine met accu: Makita DHP485RFJ

De beste klopboormachine met een accu, is de Makita DHP485RFJ. Dit is een geweldige optie voor zowel de doe-het-zelf klusser als de professional. Met de schakelaar regel je precies het toerental, wat ervoor zorgt dat je makkelijk de controle behoudt.

De klopboormachine heeft een accuspanning van 18 volt, een accucapaciteit van 3 Ah en twee mechanische versnellingen. Ook beschikt de machine over een koolborstelloze motor waarmee je tot maximaal 38 mm in hout kunt boren en tot maximaal 13 mm in steen en staal. De ergonomische handgreep heeft soft grip bekleding, wat het prettig maakt om voor langere tijd vast te houden.

Bij de boormachine worden twee accu’s geleverd van het Makita LXT accuplatform. Het handige hieraan is dat je het ook kunt gebruiken met ander gereedschap van het merk. Het zijn li-ion batterijen, wat betekent dat ze niet automatisch leeglopen als je ze een tijdje niet gebruikt. Bovendien weet je met meerdere accu’s zeker dat er altijd eentje opgeladen is. Zo kun je de ene in gebruik nemen en de andere tegelijkertijd opladen.

Daarnaast krijg je, als je binnen vier weken na aankoop je klopboormachine registreert bij Makita, twee jaar extra garantie op het product.

Omdat de accu klopboormachine niet verbonden is met een snoer aan het stopcontact maar met een accu werkt, heb je veel bewegingsvrijheid. Daarnaast ben je niet afhankelijk van elektriciteit, maar kun je overal aan de slag.

Voordelen
  • 2x 3.0 ah li ion accu’s zodat je altijd 1 extra bij de hand hebt.
  • Batterijen zijn snel opgeladen dankzij de bijgeleverde snellader.
  • Je kunt er grote boorgaten mee maken, want de boorcapaciteit is maximaal 38 mm.
  • Accu’s werken ook op ander elektrisch gereedschap van Makita en met hetzelfde accu platform.
  • De koolborsteloze motor is efficiënt, wordt minder snel warm en heeft daardoor een langere levensduur.
Nadelen
  • Geen accessoires bijgeleverd, deze moet je zelf nog aanschaffen.
  • Met een gewicht van 1.8kg kan de accuboormachine voor sommige zwaar in de hand liggen.

2. Beste klopboormachine met snoer: Hikoki DV20VB2(S/SC) WVZ

Hikoki DV20VB2(S/SC) WVZ

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
toolmax.nl

De beste klopboormachine met snoer is de Hikoki DV20VB2(S/SC) WVZ. Wat deze machine zo goed maakt? Een vermogen van 790 watt en een klopfunctie die voor maximaal 39.000 slagen per minuut zorgt. Bovendien zorgt de metalen snelspanboorkop ervoor dat je boren snel kunt wisselen.

Als je op zoek bent naar een krachtige klopboormachine die ook voor lichte werkzaamheden geschikt is, is dit de juiste keuze. In staal kun je gaten boren tot 13mm, in steen kun je gaten boren tot 20 mm, in hout verdubbelt dit tot wel 40 mm.

De machine weegt 2.2 kilo en heeft twee handgrepen, wat het makkelijker maakt om druk uit te oefenen. Door de rubberen bekleding ligt de klopboormachine ook nog eens fijn in de hand. Daarnaast is het handvat 360 graden te draaien, wat het voor zowel rechts- als linkshandigen geschikt maakt.

Dankzij de krachtige motor zul je merken dat het boren moeiteloos gaat. Daarnaast houd je dankzij de nieuwe mechanische slipkoppeling de volledige controle en word je beter beschermd. Door het variabel toerental dat je in kunt stellen met de fijngevoelige schakelaar, zul je altijd accuraat werk kunnen leveren.

Voordelen
  • Je kunt er grote boorgaten mee maken, want de boorcapaciteit is maximaal 40 mm.
  • De machine heeft een vermogen van van 780 watt en ook nog eens een klopfunctie om steen moeiteloos te doorboren.
  • Door de rubberen handvaten houd je de boormachine goed vast
  • Handig op te bergen dankzij de meegeleverde koffer.
Nadelen
  • Geen verlichting
  • Boren dien je eventueel zelf bij te kopen.

3. Beste klopboormachine met borenset: Bosch Blauw GSB 20-2 Klopboormachine

De beste klopboormachine met borenset is de Bosch Blauw GSB 20-2. Deze machine is krachtig, gebruiksvriendelijk en heeft een lange levensduur. Dankzij de krachtige motor van wel 850 watt boor je tot maximaal 40 mm in hout, 13 mm in staal en tot en met 20 mm in steen en metselwerk.

Daarnaast beschikt het over de intelligente KickBack Control functie. Dit zorgt ervoor dat het gevaar van plotselinge machinereacties verminderd wordt als het apparaat vastloopt. Het wordt dan namelijk automatisch uitgeschakeld.

Als je de boortjes moet wisselen, is dat zo geregeld. Dankzij de eenhulzige snelspanboorhouder met Auto-Lock kun je dit slechts met één hand doen. Door de toerentalinstelling kun je precies werken en de softgrip handgreep zorgt ervoor dat het ook voor langere tijd vol te houden is.

De klopboormachine weegt 2,6 kilo en beschikt over een metalen boorhouder. Dankzij de robuuste metalen drijfwerkbehuizing heeft de machine een extra lange levensduur.

Naast de klopboormachine en de bijbehorende koffer worden er ook extra boren meegeleverd. Het gaat om 7 X-PRO LINE CYL-1 BOREN.

Voordelen
  • De robuuste metalen drijfwerkbehuizing zorgt ervoor dat de machine extra lang meegaat.
  • Dankzij de handige opbergkoffer berg de je koolborstelloze boormachine altijd netjes op.
  • Met 850 watt boor je met gemak gaten in onder meer steen en metselwerk evenals in hout en natuurlijk metaal.
  • Wordt geleverd inclusief een opbergkist, extra handvat en boortjes.
Nadelen
  • geen werkverlichting.

Koopgids: alles wat je moet weten over klopboormachines

Je hebt inmiddels een goed idee wat de beste klopboormachines zijn. Het is dan nu ook tijd geworden om meer te vertellen wat een klopboormachine is, hoe de boormachine werkt, waarom een accu of netstroom, wat een goede klopbormachine kost en wat de verschillen zijn met andere type boormachines.

Verschil klopboormachine en boorhamer

Ondanks dat de klopboormachine bekend staat om de mogelijkheid om te boren in hard materiaal, is het in sommige gevallen beter om een boorhamer te gebruiken. Maar wat is het verschil eigenlijk?

De boormachine bouwt, in tegenstelling tot de klopboormachine, druk op via een pneumatisch mechanisme. Hierdoor wordt een hamerende beweging in gang gezet.

Deze machine heeft een lagere nauwkeurigheid in materiaal zoals hout en metaal, waar de klopboormachine beter geschikt voor is. Bovendien heeft de boormachine meer kracht, waardoor je zachtere materialen makkelijker beschadigt.

Wil je echter in beton of andere harde materialen gaan boren, dan is het aan te raden om de boorhamer te gebruiken. In de afgelopen decennia is beton namelijk zo hard geworden dat het steeds lastiger is om met een klopboormachine doorheen te komen.

Wil je meer weten over het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer? Lees dan dit uitgebreide artikel.

Verschil klopboormachine en schroefboormachine

Zoals hierboven al besproken, zit er een groot verschil tussen een normale (schroef)boormachine en een klopboormachine.

Als je licht schroefwerk op de planning hebt staan, dan kom je met een schroefboormachine al een heel eind. Je gebruikt deze machine voor het indraaien van schroeven, maar ook voor het boren van gaten in bijvoorbeeld hout en metselwerk.

Door verschillende boren te kiezen, kun je de grootte van het gat bepalen. Vaak zijn deze schroefboormachines voorzien van allerlei handige functies zoals ingebouwde verlichting.

De klopboormachine wordt ook gebruikt als boormachine, maar heeft daarnaast nog een aanvullende functie. In plaats van alleen te boren, maakt de klopboormachine ook een kloppende beweging in de lengterichting. Dit is vooral handig als je gaten moet boren in hardere materialen zoals metaal en harde steensoorten.

Er zijn materialen waar je überhaupt niet doorheen komt met een schroefboormachine. Maar ook als dat wel het geval is, zul je merken dat het met de klopboormachine moeitelozer gaat. De klus zal dan een stuk sneller geklaard worden.

Mocht je echter vooral lichter werk verrichten, dan is het aan te raden om een normale (schroef)boormachine te gebruiken. Deze zijn namelijk vaak wat makkelijker om mee te werken, omdat je minder kracht hoeft te zetten en deze vaak ook lichter in gewicht zijn.

Verschil klopboormachine en slagboormachine

Om te boren in steen, heb je een boor nodig met slagfunctie: de slagboormachine. Je kunt hiermee onder andere boren in hout, kunststof en metaal.

Daarnaast is het dankzij de slagfunctie ook mogelijk om te boren in steen, maar niet in beton. Door de schakelknop kun je wisselen tussen boren en slagboren. Een boorhamer is bijvoorbeeld geschikter voor het boren in beton, maar minder geschikt voor boren in steen. Hier kun je namelijk makkelijker het materiaal mee beschadigen.

De slagboormachine heeft soms een beitelfunctie en/of een kop waarmee je normaal kunt boren. Dit gaat echter wel met een lager toerental. Het gat wordt van veroorzaakt door een flinke slag van de boor.

De klopboormachine daarentegen is een boor met een normale knop. Deze slaat een kleinere slag. Deze is dan ook minder geschikt voor de hardere steensoorten.

Waar moet je op letten als een klopboormachine wilt gaan kopen?

Heb je enkele klopboormachines gezien en weet je nog niet 100% of deze voldoen? Om je te helpen hebben we hieronder enkele aspecten voor je op een rijtje gezet. Wanneer je deze factoren overweegt is de kans groot dat je de juiste klopboormachine vind die het beste bij jouw behoeftes past.

Klopboormachines met snoer

Als je kiest voor een klopboormachine met snoer, is het belangrijkst om te letten om het vermogen in watt. Dit wordt aangeduid met de letter W. Voor het zwaardere boorwerk zul je een vermogen van 700 watt of hoger nodig hebben.

Ook kun je kijken naar de grootte van het gat wat je met de machine kunt boren. Dit zegt namelijk ook iets over de kracht. Hierbij geldt dat een boordiameter minimaal 22 mm moet zijn voor het zwaardere werk.

Daarnaast is het handig om een redelijk lange snoer te hebben, zodat je makkelijk op de juiste plek kunt komen zonder met verlengsnoeren aan de slag te gaan.

Klopboormachines met accu

Ga je voor een klopboormachine met een accu, let dan op de capaciteit (aangeduid als Ah) en de accuspanning (aangeduid met de letter V). De boormachines die een accu van 18 V of meer hebben en een Ah van 3 of meer zijn het krachtigst en geschikt voor langdurig gebruik.

Over het algemeen zijn boormachines op accu minder krachtig dan die met een snoer. Ze zijn dan ook minder geschikt voor het zwaardere boorwerk.

Worden er meerdere accu’s bij je boormachine naar keuze geleverd? Dan is dat een groot voordeel, want je kunt er dan altijd één opgeladen hebben als reserve.

Versnellingen

Naast het koppel (uitgedrukt in Nm) is ook het aantal versnellingen bepalend voor de kracht van een klopboormachine.

Hoe meer versnellingen de machine heeft, hoe preciezer je het toerental kunt kiezen. Het toerental hangt af van verschillende factoren: het materiaal waar je in gaat boren, de diameter van de boor en het materiaal van de boor. Hoe nauwkeuriger je dit in kunt stellen, hoe beter.

Meestal zitten er twee versnellingen op, maar dit kan ook meer of minder zijn. Zo zijn er ook boormachines die één of juist drie versnellingen hebben.

Boorkop soorten

Naast de eigenschappen van de machine zelf, is het ook goed om te kijken naar het opzetstuk, ofwel de boorkop. Er bestaan namelijk verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Allereerst is er de snelspanboorkop. Hiermee span je de boor aan door te draaien. De meeste boormachines maken gebruik van dit systeem Daarnaast bestaat de SDS-boorkop. In plaats van te draaien, klik je de boor hiermee vast. Het verschil is dat bij de SDS-boorkop het boortje een klein beetje heen en weer kan bewegen in de boorkop. Dit is nodig als je in harder materiaal gaat boren.

Welke boorkop het beste is, hangt af van waar je in gaat boren. Als je bijvoorbeeld veel wisselt tussen verschillende boren, kun je het beste de snelspanboorkop gebruiken. Er is meer aanbod hiervoor. Wil je echter in hardere steensoorten boren, dan kun je beter kiezen voor de SDS-boorkop.

Accessoires

Een ander punt waar je bij de aankoop van je klopboormachine op moet letten, is of er accessoires bijgeleverd worden.

Je zult waarschijnlijk verschillende boortjes gebruiken voor verschillende klussen, dus het is fijn als de standaard benodigdheden er al bij in zitten. Je moet namelijk andere boortjes gebruiken afhankelijk van het materiaal waar je in gaat boren.

Zo wordt er bij de Bosch Blauw GSB 20-2 Klopboormachine die we eerder bespraken, een gratis setje boortjes bijgeleverd. Andere voorbeelden van handige accessoires zijn een kunststof koffer, extra handgreep en boordieptebegeleider.

Conclusie

Als het goed is heb je aan het einde van dit artikel een goed beeld van de beste klopboormachine. Zo heb je de vier klopboormachines gezien die wij aanraden in verschillende categorieën: met accu, met snoer, met stofafzuiging en met boren meegeleverd.

Daarnaast hebben we uitgelegd wat een klopboormachine is, waar het voor dient en wat de verschillen zijn met andere boormachines zoals de slagboormachine en de schroefboormachine. Als het goed is weet je nu precies voor wat voor soort klussen je een klopboormachine kunt gebruiken.

In de koopgids heb je ten slotte nog geleerd waar je op moet letten bij de aankoop van je klopboormachine. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden, dus het is handig om dit duidelijk op een rijtje te hebben.

Op basis van deze informatie kun je dus een weloverwogen keuze maken voor de aanschaf van de beste klopboormachine. Zet je wensen op een rijtje en kijk hierna welke klopboormachine aan de meeste van deze wensen voldoet.

Uiteindelijk is het namelijk het belangrijkst dat je kijkt naar waar jij de beste klopboormachine voor wil gaan gebruiken, en wat hier het beste op aansluit. Zoals je hebt gezien, is er voor ieder wat wils: van de doe-het-zelf klusser tot de professional. Succes met je aankoop en veel klusplezier gewenst!

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
toolmax.nl

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
toolmax.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *