Ga naar de inhoud
De Beste Deltaschuurmachine

De Beste Deltaschuurmachine van 2024

Op zoek naar de beste deltaschuurmachine van 2024? Bij een zoektocht naar een goede delta schuurmachine kun je overweldigd raken. Het aanbod van dit type schuurmachine is heel groot. Daarnaast zijn er ook nog verschillende waardoor de juiste keuze maken stukken moeilijker wordt.

Daarom geven we je een duidelijk overzicht van de volgens ons beste deltaschuurmachines die je op dit moment kunt kopen. Ook ontdek je de verschillenden en vertellen wij je waar je op moet letten bij je aankoop.

Door dit artikel aandachtig door te nemen zul je precies weten welke deltaschuurmachine voor jou geschikt is. Het maak niet uit of je een fanatieke klusser bent of een professional. Lees je mee?

Welke delta schuurmachine?

In die lijst hieronder kun je zien welke deltaschuurmachines wij je aanraden. De lijst is samengesteld op basis van enkele belangrijke aspecten. Zo hebben we onze eigen ervaringen meegenomen en de ervaringen van andere gebruikers.  

Daarnaast hebben we de verhouding tussen kwaliteit en prijs in acht genomen. Immers duurder hoeft niet altijd beter te zijn. Anders gezegd: wij hebben al het vooronderzoek voor jou gedaan. 

Kies je dan ook een van de deltaschuurmachines hieronder, dan weten wij zeker dat je tevreden bent met het apparaat.

1. Bosch Groen PDA 180

Wil je kleine en moeilijk bereikbare hoekjes schuren? Dan is de Bosch PDA 180 exact de deltaschuurmachine die je zoekt. Dankzij de driehoekvormige zool (van hoek tot hoek 92 mm) schuur je heel simpel zelfs de allerkleinste hoekjes. 

De Bosch PDA 180 is dan ook een veelzijdig apparaat. Dankzij de elektronische toerentalinstelling en de krachtige motor (180W) kun je diverse materialen schuren. Denk dan ook aan hardhout, zachthout, gelakte oppervlakken, geverfde oppervlakken en zelfs metaal. 

Het handige SDS-systeem zorgt ervoor dat het wisselen of draaien van de schuurzool gemakkelijk gaat. Hierdoor benut je het schuurpapier optimaal en zorg je ervoor dat je de accessoires eenvoudig zonder sleutel kunt wisselen. 

Door een stofzak of stofzuiger aan te sluiten kun je met deze deltaschuurmachine ook nog eens stofvrij schuren. De Bosch PDA 180 wordt geleverd met verschillende schuurbladen en een opbergkoffer om je deltaschuurmachine veilig op te bergen. 

Voordelen
 • Krachtige motor van 180 watt dat je helpt om sneller kleine hoekjes mooi te schuren.
 • Dankzij het SDS-systeem verwissel of draai je de schuurzool eenvoudig.
 • De klittenbandbevestiging zorgt ervoor dat het schuurpapier makkelijk is aan te brengen en goed blijft zitten.
 • De delta schuurmachine heeft een ergonomisch ontwerp en ligt met een gewicht van 1.1kg goed in de hand (ook voor linkshandigen).
Nadelen
 • Standaard geen stofzak meegeleverd.
 • Niet geschikt om grotere oppervlakken te schuren.

2. Metabo FMS 200

De nummer 2 in de lijst beste deltaschuurmachine is de Metabo FMS 200. Deze schuurmachine is licht in gewicht en heeft een softgrip handvat. Hierdoor kun je het apparaat met maar slechts 1 hand bedienen. Dit is vooral ideaal voor wanneer je werkzaamheden boven je hoofd wilt gaan verrichten. 

De deltaschuurmachine van Metabo is dankzij zijn 200 watt motor (max. 26.000 toeren per minuut) uitermate geschikt voor het schuren van hoeken, randen, kozijnen en traptreden. Dankzij de klittenbandbevestiging wissel je versleten schuurpapier snel met een nieuwe. 

Het fijne van deze deltaschuurmachine is dat je de aan-schakelaar kunt vastzetten. Het voordeel hiervan is dat je niet continu de aan / uit knop hoeft in te drukken. Je hebt ook de mogelijkheid om de deltaschuurmachine van Metabo ook aansluiten aan een alleszuiger (adapter vereist). 

De Metabo FMS 200 wordt geleverd met een stofopvangcassette, 1 vouwfilter en een kunststof koffer om je deltaschuurmachine in op te bergen. 

Voordelen
 • Krachtige motor van 200 watt waardoor de deltaschuurmachine uitermate geschikt voor het schuren van hoeken, randen, kozijnen en trappen.
 • Dankzij het lichte gewicht, de softgrip en door het vastzetten van de aan / uit schakelaar kun je met 1 hand lang schuren zonder kramp te krijgen.
 • De klittenbandbevestiging zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig schuurpapier vervangt.
Nadelen
 • Geen toerentalregelaar.
 • Snoer van 2 meter lang kan voor sommige gebruikers net te weinig zijn.

3. Makita BO4565K

Ben je op zoek naar een deltaschuurmachine waarmee je ook nog eens grotere oppervlakken kunt schuren? Dan kom je uit bij onze favoriete Makita BO4565K. 

Met deze 230 V machine met maar liefst 28.000 schuurbewegingen per minuut schuur niet alleen lastig bereikbare hoekjes. Je kunt dankzij de rechthoekige schuurzool ook nog eens grotere oppervlakken schuren. Ideaal voor als je traptredens wilt gaan schuren. 

Een andere unieke mogelijkheid van de Makita schuurmachine is dat je niet alleen aan de onderkant schuurpapier kunt plaatsen. Maar ook aan de bovenkant van de driehoekvormige schuurzool. Dit maakt het bovenhands werk vele malen eenvoudiger. 

De Makita BO4565K wordt standaard geleverd met een stof box en papieren zak een handige opbergkoffer met handvat. Bovendien zijn er voor dit schuurmachine ook diverse accessoires los verkrijgbaar. Denk dan aan een linnen stofzak, losse papieren stofzakken en een handige koppeladapter zodat je de Makita kunt koppelen bouwstofzuiger. 

Mocht je meer informatie over deze schuurmachine, lees dan onze Makita BO4565K review.

Voordelen
 • Krachtige motor van 200 watt waardoor de deltaschuurmachine uitermate geschikt voor het schuren van hoeken, randen, kozijnen en trappen.
 • Dankzij het lichte gewicht, de softgrip en door het vastzetten van de aan / uit schakelaar kun je met 1 hand lang schuren zonder kramp te krijgen.
 • De klittenbandbevestiging zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig schuurpapier vervangt.
Nadelen
 • Geen toerentalregelaar

4. Bosch GSS 160 Multi

Wil je meer kwaliteit van het merk Bosch dan raden wij je aan om eens te kijken naar Bosch Blauw (professional) GSS 160. Dit is een 180 watt compacte en ergonomische deltaschuurmachine die je ook nog eens voor meerdere toepassingen kunt gebruiken. 

De GSS 160 is namelijk een multi schuurmachine dat wordt geleverd met een driehoekige evenals een rechthoekige schuurzool. Hierdoor bereik je zowel de krappe en kleine hoekjes, maar schuur je ook nog eens eenvoudig grotere oppervlakken zoals deuren en traptreden. 

Dankzij de lage trillingswaarde van 5 m/s voel je nauwelijks nog trillingen tijdens het schuren. Het grote voordeel hiervan is dat je hand minder snel moe wordt en dat je langer en beter kunt schuren. 

De Bosch Blauw GSS 160 Multi wordt geleverd met 2x rechthoekig schuurpapier, de delta schuurplateau, 3x schuurpapier, microfilterbox, schroevendraaiers, perforatiegereedschap en een handige kunststof koffer om je Bosch op te bergen.

Voordelen
 • Met een gewicht van slechts 1.2 kg wordt je hand minder snel moe en kun je langer doorschuren.
 • Dankzij de verwisselbare schuurzolen geschikt voor randen, hoeken, en grotere oppervlaktes
 • Wordt geleverd inclusief een handige stofzak zodat je altijd stofvrij kunt schuren.
Nadelen
 • Een variabele snelheidsregeling is niet aanwezig

Beste Professionele Delta Schuurmachine (met Accu)

Ben je een professional en ben je op zoek naar de voor jou beste professionele delta schuurmachine (met accu), dan kom je automatisch uit bij het merk Festool.

1. Festool DTSC 400

Festool staat onder de (semi) professionele klussers bekend vanwege hun kwaliteit en het gebruik van goede componenten waardoor de duurzaamheid dan ook aanzienlijk hoger is. 

De DTSC 400 van Festool heeft een koolborstelloze motor en zorgt tijdens het schuren voor ontzettend veel bewegingsvrijheid. Dit komt doordat de Festool deltaschuurmachine 2 sterke 18 V 3.1 Ah accu’s heeft. Mochten deze accu’s leeg raken, dan kun je ervoor kiezen om de plug it-netadapter aan te sluiten zodat je toch nog kunt blijven doorschuren. 

Dankzij het gewicht van slechts 1.4 kg en de uitgebalanceerde gewichtsverdeling ligt de deltaschuurmachine dan ook heerlijk in de hand. Hierdoor schuur je dan ook moeiteloos bovenhands, op verticale vlakken en zelfs op moeilijk bereikbare plekken.

Bovendien bevat de deltaschuurmachine ook een geïntegreerde stofopvangzak zodat je altijd stofvrij kunt schuren. Maar je kunt ook als je de Festool stofzuiger hebt deze aansluiten op je deltaschuurmachine. 

De Festool DTSC 400 wordt geleverd met maar liefst 2 18 V li-ion accu’s, snellader, Festool Protector, stofopvangzak, schuurzool van 100x150mm en een stevige opbergkoffer die je ook nog eens eenvoudig mee kunt nemen. 

Voordelen
 • Compact en heeft een ergonomische vorm waardoor je de deltaschuurmachine met 1 hand kan vasthouden.
 • Met een gewicht van 1.4 kg weegt de deltaschuurmachine nauwelijks en dankzij de superlage trillingswaarde van 2,50 m/s krijg je minder snel kramp in je hand.
 • Moeiteloos en langdurig schuren zonder een netsnoer dankzij de krachtige 18 V 3.1 Ah accu’s die ook nog eens snel opladen.
 • De krachtige koolstofloze motor zorgt niet alleen voor veel kracht, maar is ook nog eens duurzamer.
Nadelen
 • De prijs is misschien voor sommige wat aan de te hoge kant.

Waar moet je op letten bij het kopen van een deltaschuurmachine?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste deltaschuurmachine is het belangrijk dat enkele belangrijke dingen van de machine weet. Hieronder bespreken wij enkele belangrijke aspecten. 

1. Bepaal je doel?

Bepaald voordat je een deltaschuurmachine wilt gaan kopen wat je doel is. Wil je een deltaschuurmachine gebruiken om kleine hoekjes te schuren, kies er dan 1 met een kleine schuurzool. 

Wil je een deltaschuurmachine gebruiken om ook grotere oppervlakken te schuren, kies er dan 1 met een grotere zool of in combinatie met een vlakke zool zoals de Makita. 

Mocht je een professional zijn die zijn deltaschuurmachine vaak gaat gebruiken kies dan voor een kwaliteit merk zoals Bosch Professional of Festool. Deze merken hebben betere kwaliteit onderdelen en vaak ook nog eens aparte garantieregels.  

2. Type schuurpapier

Voordat je een deltaschuurmachine koopt doe je er slim aan om eerst te kijken wat voor bevestigingssysteem er gebruikt wordt om schuurpapier eraan te bevestigen. 

In de meeste gevallen wordt er een klittenbandsysteem gebruikt, maar er zijn ook andere manieren om schuurpapier te bevestigen. Let hier dus goed op voor als je extra schuurpapier in huis wilt halen. 

Kijk ook goed of de gaten in het schuurpapier overeenkomen met de gaten voor stofafzuiging op de deltaschuurmachine.

Beste deltaschuurmachine tot slot

Je bent nu aan het einde van dit artikel gekomen. Hopelijk heb je door het lezen van dit artikel een beter idee gekregen van de beste deltaschuurmachine die je kunt kopen.  We hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet en vertelt waar je goed op moet letten bij het kopen van een deltaschuurmachine. 

Als het goed is kun je nu dan ook een goede keuze maken en je eigen deltaschuurmachine kopen. Succes met schuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *