Ga naar de inhoud

Wat is een deltaschuurmachine?

Er zijn veel soorten schuurmachines van verschillende merken te koop met ieder zijn eigen functies en voordelen. Een deltaschuurmachine mag eigenlijk dan ook niet ontbreken in je gereedschapsverzameling. Maar wat is een deltaschuurmachine? In dit artikel vertellen wij je er meer over. Dus lees snel verder.

Wat een deltaschuurmachine?

Een deltaschuurmachine wordt ook wel eens een driehoek schuurmachine genoemd. Dit komt omdat een deltaschuurmachine een driehoek met gebogen zijden als zool heeft. De zool van de deltaschuurmachine zorgt er voor dat je lastig bereikbare plekken en randen zoals traptreden, vensterbanken of hoekjes van kozijnen eenvoudig kunt schuren.

Een deltaschuurmachine is te koop in verschillende formaten. Zo zijn er schuurmachines met een grote driehoek waardoor het mogelijk is om grotere oppervlakken te schuren. In ons artikel beste deltaschuurmachine vertellen wij je welke deltaschuurmachine momenteel het beste is.

Wat is een deltaschuurmachine
Bosch Groen kleine deltaschuurmachine met stofbakje

Er zijn ook schuurmachine merken die een combinatie tussen een vlakschuurmachine en een deltaschuurmachine aanbieden. Een goed voorbeeld van zo’n schuurmachine is de Makita deltaschuurmachine die je hieronder op de foto kunt zien.

Delta / Vlakschuurmachine combinatie van Makita
Makita BO4565K, de delta en vlak-combi schuurmachine | © degereedschapexpert.nl

Het voordeel van deze Makita is dat je niet alleen schuurpapier op de onderkant van de zool kunt plakken, maar ook nog eens op de bovenzijde van de driehoek.

Wat is het voordeel van een deltaschuurmachine?

Inmiddels weet je wat een deltaschuurmachine is en waarvoor je deze schuurmachine allemaal kunt gebruiken. Toch kent het gebruik van een deltaschuurmachine nog meer voordelen.

Naast dat je met een deltaschuurmachine traptreden, vensterbanken of hoekjes van kozijnen kunt schuren, is een deltaschuurmachine ook ideaal om bovenhands, verticaal of op moeilijk bereikbare plaatsen te werken. Zo heb je met een deltaschuurmachine met accu bijvoorbeeld veel meer bewegingsvrijheid tijdens het klussen.

Daarnaast zijn deltaschuurmachines – afhankelijk van het merk – ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een vlakschuurmachine en liggen vaak ook nog eens beter in je hand.

Lees ook: welke schuurmachine voor kleine hoekjes?